To hypercar της Mercedes-AMG θα παράγει 1.000 άλογα

Σχετικά άρθρα

Mercedes-AMG hyper car Designskizze

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ένα νέο hypercar που ουσιαστικά θα είναι ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο, με τον επικεφαλής της φίρμας, Tobias Moers να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα φορά τον υβριδικό 1.600αρη turbo V6 κινητήρα του μονοθεσίου της F1, ο οποίος θα παράγει 1.000 άλογα.

Σύμφωνα με τον Moers:

Στην F1 ο κινητήρας αυτός ανεβάζει γύρω στις 15.000 σ.α.λ. Ίσως ελαττώσουμε λίγο τις στροφές για τον δρόμο. Κάπου κοντά στις 11.000 σ.α.λ.

Καθόλου detuned δεν θα είναι όμως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το αφεντικό της Mercedes-AMG μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι πιο “επιθετικό”.

Ο Moers θέλησε να βάλει ένα τέλος στις φήμες που γράφτηκαν για το αυτοκίνητο, όπως πως αυτό θα παράγει 1.200 άλογα, αλλά και πως η Mercedes-AMG θα συνεργαστεί με την Lotus για την ανάπτυξη του. Όπως είπε, το hypercar θα αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την εταιρία του, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα 200 με 300 αυτοκίνητα, ενώ για την τιμή του δεν ανέφερε το παραμικρό, με τις φήμες να κάνουν λόγο για τιμή 3 εκατ. λιρών Αγγλίας (3,5 εκατ. ευρώ).

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου στον δρόμο θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2017, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του. Ο Moers τόνισε πως το hypercar θα είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής σε σχέση με τα μονοθέσια της F1, έχοντας πάρα πολλά κοινά, όπως monocoque carbon σασί. Από carbon θα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του αυτοκινήτου, προκειμένου το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.000 άλογα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 355 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...