Η Tesla και η SolarCity θα δώσουν ηλεκτρική ενέργεια σε απομακρυσμένο νησί

Σχετικά άρθρα

tesla-solarcity

Η πρόσφατη συγχώνευση της Tesla με τη SolarCity, σύμφωνα με τον Elon Musk, θα δώσει νέα ώθηση στις δύο εταιρίες. Αν και η SolarCity είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακών πάνελ στην Αμερική, με σχεδόν 110.000 εγκαταστάσεις το 2015, παρόλα αυτά παραμένει ένα στοίχημα για τη Tesla καθώς σύμφωνα με αναφορές, ξοδεύει έξι δολάρια για κάθε ένα δολάριο που παράγει. Παρόλα αυτά τα νέα προϊόντα τους, όπως τα ηλιακά κεραμίδια και οι μπαταρίες Powerwall 2, αναμένεται να φέρουν έσοδα στα ταμεία.

Οι δύο εταιρίες, επιδεικνύοντας τις ικανότητες τους, θα ηλεκτροδοτήσουν ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο σύμπλεγμα νησιών της Αμερικανικής Σαμόα. Το νησάκι ονομάζεται Τάου και βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό σε απόσταση 2.600 μιλίων από τη Χαβάη, 4.800 μιλίων από την ηπειρωτική χώρα των Η.Π.Α. και 2.500 μιλίων από την Αυστραλία. Μέχρι σήμερα οι περίπου 600 κάτοικοι του νησιού με τον μόλις ένα δρόμο, παρήγαγαν ηλεκτρική ενέργεια με τη βοήθεια γεννητριών πετρελαίου. Στο νησί εγκαταστάθηκαν 5.328 ηλιακά πάνελ της SolarCity, με ισχύ 1,4 MW και 60 Tesla Powerpacks. Το σύστημα δίνει ηλεκτρική ενέργεια σε όλο το νησί 24 ώρες τη μέρα κάθε μέρα και η ενέργεια που αποθηκεύει στις μπαταρίες μπορεί να τροφοδοτήσει το νησί για 3 ολόκληρες ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια, με τις μπαταρίες να χρειάζονται μόλις εφτά ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

tesla-solarcity-2

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Υπουργείου Εσωτερικών και την Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης της Αμερικανικής Σαμόα. Το κέρδος από την εγκατάσταση θα είναι άμεσο, καθώς κάθε γεννήτρια καταναλώνει περίπου 1.130 λίτρα πετρελαίου την ημέρα. Ας παρακολουθήσουμε στο παρακάτω βίντεο τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης.

ΠηγήSolarCity

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...