Η Apple παραδέχτηκε πως ετοιμάζει αυτόνομη τεχνολογία αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

apple car

Για πρώτη φορά η Apple, επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν εδώ και καιρό πως σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογία για τα αυτόνομα οχήματα. Η εταιρία από το Κουπερτίνο, με επιστολή (PDF) που απέστειλε στην NHTSA, ζητά να υπάρξει “δίκαιος και ισότιμος ανταγωνισμός” ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με τους Financial Times και το Reuters, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής και ανέφερε ότι η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει “το μέλλον των μεταφορών”. Η επιστολή της Apple, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά σε “σημαντικά κοινωνικά οφέλη των αυτοματοποιημένων οχημάτων”, καθώς είναι μια τεχνολογία που μπορεί να σώσει ζωές, αποτρέποντας εκατομμύρια τροχαία και χιλιάδες θύματα στους δρόμους κάθε χρόνο. Η Apple δηλώνει “ενθουσιασμένη” με την αυτόνομη τεχνολογία και ελπίζει πως η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα μοιράζεται τα δεδομένα από ατυχήματα που συμβαίνουν με αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά αυτό “δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ιδιωτικής ζωής”.

Από την επιστολή δεν γίνεται απολύτως σαφές αν η ίδια η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Πάντως γνωρίζουμε πως η Apple “σκότωσε” το αυτοκίνητό της τον περασμένο Οκτώβριο και πλέον ετοιμάζει λογισμικό αυτοκινήτων και επενδύει στην επαυξημένη πραγματικότητα. Άρα μην περιμένεις ένα iCar, αλλά ένα λογισμικό της Apple για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του αύριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr