Είναι αυτό μουλάρι της Lamborghini Urus; [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

lamborghini-urus-prototype

Ανανέωση: Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φάρσα ενός τοπικού αντιπρόσωπου, ο οποίος καμουφλάρισε ένα Audi Q7 ώστε να μοιάζει σαν μουλάρι της Urus.

Η Lamborghini έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της Urus και ένα καμουφλαρισμένο μουλάρι φωτογραφήθηκε παρκαρισμένο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το 2018 και κίνηση θα παίρνει από έναν καινούριο V8 4.0-twin-turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 600 ίππων με 900 Nm ροπής, ο οποίος όπως έγινε γνωστό από συνέντευξη του CEO της εταιρίας, Stefano Domenicali, καθώς και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου υπεύθυνου για την έρευνα και εξέλιξη του αυτοκινήτου, Maurizio Reggiani, θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, και όχι κάποιο διπλοσύμπλεκτο, με τον πρώτο να τονίζει:

Ναι. Είναι μια αγνή Lamborghini. Αυτή ήταν μια από τις πιο σημαντικές συζητήσεις, είναι εξαιρετική. Τα πράγματα που συζητήσαμε πολλές φορές και οι αντιδράσεις από το διοικητικό συμβούλιο ήταν να είναι μια πραγματική Lamborghini.

Αν κλείσεις τα μάτια, χωρίς να έχει δει τίποτα και οδηγήσεις το αυτοκίνητο, θα ξέρεις ότι είναι μια πραγματική Lamborghini.

Με τον Reggiani να προσθέτει:

Ο ήχος, η ανάρτηση, ο έλεγχος του πλαισίου και η ισχύς του κινητήρα, είναι Lamborghini. Θα έχουμε turbo, για έναν λόγο. Με ένα SUV πρέπει να έχεις ένα επίπεδο ροπής στις χαμηλές στροφές, και μόνο ένας turbo κινητήρας μπορεί να το κάνει αυτό. Διαφορετικά, αν θέλετε να κάνετε… σερφ στους αμμόλοφους… χωρίς turbo, δεν θα έχετε αρκετή ροπή για να βγεις από τον αμμόλοφο.

Αυτή ήταν μια στρατηγική απόφαση, και είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini θα χρησιμοποιήσει ένα turbo, αλλά δεν θα μπει σε ένα supercar μας. Σε ένα SUV. Γιατί; Επειδή, αν κάνεις ένα μηχανολογικό υπολογισμό του τι χρειάζεται να χρησιμοποιείται στις ικανότητας εκτός δρόμου, θα δεις αμέσως ότι χρειάζεσαι ροπή, που μόνο ένας turbo μπορεί να δώσει.

Αυτή η μεγάλη ροπή είναι δύσκολο να μεταφερθεί στο δρόμο μέσω των περισσοτέρων κιβωτίων διπλού συμπλέκτη της αγοράς, και σε ερώτηση στον Reggiani, αυτός επιβεβαίωσε το παρακάτω:

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, επειδή η ροπή είναι τόσο μεγάλη που κανένα διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο μπορεί να την διαχειριστεί. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι σε σχέση με τη ροπή και τη δύναμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...