Η Land Rover πέτυχε την απαγόρευση χρήσης του ονόματος Defender από την Can-Am

Σχετικά άρθρα

land-rover-defender-20_1600x0w

Η Can-Am που ανήκει στην Καναδική BRP (Bombardier Recreational Products) και κατασκευάζει τα γνωστά ATV οχήματα, έχασε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Defender στα οχήματα της, καθώς η Jaguar Land Rover είχε καταθέσει αγωγή εις βάρος της. Η Land Rover θέλει να υπερασπιστεί την πνευματική της ιδιοκτησία και να μην επιτρέψει στη BRP αλλά και σε άλλες εταιρίες να χρησιμοποιούν τα ονόματα των αυτοκινήτων της σε δικά της οχήματα.

2016-can-am-defender-xt

Η BRP θα πρέπει τώρα, εκτός από το να βρει ένα καινούργιο όνομα για τα οχήματα της, να αφαιρέσει και τα σήματα με το όνομα Defender από τα ήδη υπάρχοντα οχήματα, με το κόστος αυτής της αλλαγής να βαραίνει την ίδια. Επίσης η BRP θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό, που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, προς την Land Rover ως αποζημίωση για τη χρήση του ονόματος Defender στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Jaguar Land Rover είναι απόλυτα ικανοποιημένη από αυτή την απόφαση του δικαστηρίου.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της αναγνώρισης του δικαιώματος της πνευματικής μας ιδιοκτησίας και την πρόληψη χρήσης της από τρίτους.

Η εταιρία μέσω εκπροσώπου δήλωσε επίσης ότι θα είναι σε επιφυλακή για να διαφυλάξει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε καμιά από τις 150 αγορές που η Jaguar Land Rover πουλάει αυτοκίνητα.

dsc_2074

Η Καναδική εταιρία όπως φαίνεται εξαντλεί όλη της τη φαντασία πάνω στα οχήματα που κατασκευάζει και δεν μπορεί να βρει ονόματα για τα μοντέλα της. Εκτός από το Defender κυκλοφορούν μερικά ακόμα ATVs μοντέλα της Can-Am με τα ονόματα Renegade και Outlander, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα καμιά αντίδραση από τη Jeep ή τη Mitsubishi. Επίσης κυκλοφορεί ακόμα ένα μοντέλο της BRP με το όνομα Maverick το οποίο χρησιμοποιούσε η Ford. Δεν ξέρω τώρα αν μετά από αυτή την απόφαση υπέρ της Land Rover ανοίξει η όρεξη και των άλλων εταιριών και κινηθούν και αυτές νομικά για να διεκδικήσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...