Ferrari: Δεν έχουμε ανάγκη τον Lowe

Σχετικά άρθρα

Ο Mattia Binotto δεν είναι το πιο ηχηρό όνομα στον κόσμο των μηχανικών της Formula 1. Ο James Allison είναι ένας πολύ πιο αναγνωρισμένος τεχνικός, αλλά ο θάνατος της γυναίκας του άλλαξε τη ζωή του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να παραιτηθεί από τη θέση του. Η Scuderia επέλεξε τον Ιταλό στη θέση του, αλλά παρ’ όλα αυτά κυκλοφόρησαν φήμες για την πρόσληψη του Paddy Lowe εν όψει.

Ο Βρετανός είναι Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes, βοηθώντας την ομάδα να είναι η απόλυτη κυρίαρχος από το 2014 μέχρι και το 2016. Πληροφορίες, ωστόσο, τον θέλουν να αποχωρεί από το Brackley και να μετακομίζει στο Grove, εκεί που εδρεύει η Williams. Ο Πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, έχει πίστη στους μηχανικούς του, γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει πως οι Ιταλοί δεν έχουν ανάγκη τον Lowe.

Ο Paddy Lowe είναι ένας λαμπρός μηχανικός. Κι έχει πολλούς φίλους στη Formula 1. Έχουμε πει απλώς ότι καλυπτόμαστε επαρκώς, γιατί, με την την τεχνική εμπειρία που έχουμε στο Maranello, δεν έχουμε καμία ανάγκη να πάρουμε τον Paddy Lowe.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, το μονοθέσιό μας δε βελτιωνόταν, όταν οι αντίπαλοί μας το έκαναν. Απλώς κοιτάξτε τι έκανε η Red Bull μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μισού. Οι μέθοδοι εργασίας μας άλλαξαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ανέλαβε ο Binotto, μια απόφαση που μας έδωσε ηρεμία και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σωστή δαπάνη των χρημάτων.

Ο Marchionne έχει σχεδιάσει τη νέα δομή της Ferrari με βάση το μέλλον, γι’ αυτό και ήδη παίρνει πάνω του οποιαδήποτε αποτυχία για το 2017, επισημαίνοντας ότι θα δε ψάξει για ευθύνες εντός των μηχανικών.

Στόχος μου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επενδύσουμε σε αυτή την ομάδα, που έχει παραμείνει πιστή όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας χώρο σε αυτούς τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας αυτή θα μας οδηγήσει σε σημαντικούς στόχους. Αν την επόμενη χρονιά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει, θα είναι δικό μου λάθος. Δε θα υπάρξει πρόβλημα πηγαίνοντας και ψάχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους.

Κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε το 2017 είναι η ανακοίνωση του οδηγικού διδύμου του 2018. Τα συμβόλαια των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen ολοκληρώνονται στο τέλος του 2017, με τον 64χρονο Ιταλό να δηλώνει πως ήδη η Ferrari έχει αρχίσει να κοιτάζει τους οδηγούς του 2018.

Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Τα συμβόλαια και των δύο λήγουν στο τέλος του 2017. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάνει τίποτα, αλλά παρατηρούμε τη διαθεσιμότητα των άλλων για να αντιληφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο Sebastian είχε μια δύσκολη χρονιά, επειδή το μονοθέσιο δεν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες του. Η απόδοσή του δεν αντανακλά τις ιδιότητές του ως οδηγός, αλλά ελπίζω ότι το 2017 θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Από την άλλη, ο Kimi είχε την καλύτερή του σεζόν από τότε που επέστρεψε στη Ferrari, έτσι είμαι χαρούμενος με ό,τι έχει κάνει. Είχε μια σπουδαία διάθεση σε μια δύσκολη στιγμή όπως η δική μας.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...