Τον Αύγουστο η παρουσίαση της νέας BMW X3

Σχετικά άρθρα

Με την BMW να δοκιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά της X3, έρχονται σιγά-σιγά και οι πρώτες πληροφορίες για την τρίτη γενιά του μεσαίου SUV της γερμανικής εταιρίας.

Αυτό αρχικά φημολογείτο ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο πεντάμηνο του επόμενου έτους, αφού πρώτα είχε κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα, όμως, με το BMW Blog τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο, ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό στην έκθεση της Φρανκφούρτης στα μέσα του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Το μοντέλο με κωδική ονομασία G01 θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα CLAR, προσφέροντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες, με την καμπίνα να αναβαθμίζεται. Οι διαστάσεις της νέας X3 θα παραμείνουν οι ίδιες, με το βάρος της να μειώνεται κατά 100 κιλά.

Η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει στο εργοστάσιο Spartanburg της Αμερικής στις 27 Αυγούστου, εκεί όπου κατασκευάζονται όλα τα SUV της γερμανικής εταιρίας. Η BMW, όμως, θα συναρμολογεί τη νέα X3 και στο εργοστάσιο Rosslyn στην Νότια Αφρική, έτσι ώστε να ελευθερώσει δυναμικότητα από το αμερικάνικο εργοστάσιο.

Κάτω από το καπό της θα συναντάμε μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, όπως επίσης και ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ένας 3,0-λιτρος twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρας στην έκδοση X3 M40i ο οποίος θα αποδίδει 347 άλογα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση X3 M, που θα φορά τον κινητήρα των M3/M4, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι απόδοσης 500 ίππων.

Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 245 ίππων και ένα 69 kW (95 ίππων) ηλεκτροκινητήρα που θα παράγει συνδυαστικά 333 άλογα με 700 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 3,8 λίτρων/100 χλμ και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

ΠηγήBMW Blog

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...