Αρκετά αυστηρή φαίνεται ότι είναι η Νότιος Κορέα, καθώς μετά την απαγόρευση πώλησης 10 μοντέλων της BMW, της Nissan και της Porsche, σήμερα δικαστήριο αποφάσισε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen της ασιατικής χώρας, να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν η αλλοίωση των εγγράφων σχετικά με τις εκπομπές και τις δοκιμές θορύβου για την επίτευξη της πιστοποίησης για τα οχήματα που εισήγαγε η εταιρία του.

Να θυμίσω ότι εξαιτίας του dieselgate, η VW Νοτίου Κορέας οδηγήθηκε σε αναστολή των πωλήσεων, πλήττοντας σοβαρά το όνομα της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το δικαστήριο έδωσε στην δημοσιότητα μόνο το επώνυμο του στελέχους, το οποίο είναι Yun, και συμπλήρωσε ότι καταδικάστηκε για την παραποίηση εγγράφων, εμπλοκή εργασίας και την παραβίαση της νομοθεσίας για το περιβάλλον.

Οι εισαγγελείς της Σεούλ εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση.

 • η ποινη ειναι εξαγορασιμη να υποθεσω ε ????

  • shaoqing14

   Στο ελλαδισταν σιγουρα,αλλα μη παιρνεις ορκο και για την κορεα.

  • δυσκολευομαι να το πιστεψω πως για μια ποινη 15μηνων…δεν υπαρχει εξαγορα..και μιλαμε για τη νοτια κορεα…αν μιλουσαμε για τη βορεια…οκ..θα το σκεφτομουν λιγο παραπανω !!

 • SAMURAI-66

  Αντε να δουμε και ενα μεγαλο-στελεχος στην ψειρου,οχι ολοι να την κανουν με ελαφρα πηδηματακια μετα την λαδια σφυριζοντας αδιαφορα.
  Καλο ειναι να γενικευσουν το παθημα του απατεωνισκου σε καθε παρανομουντα οπου της γης και να βλεπει τον κοσμο πισω απο τα καγκελα!