Η Corning παρουσίασε στη CES ένα concept γεμάτο Gorilla Glass

Σχετικά άρθρα

Όλο και πιο σοβαρά βλέπει την ανάμιξη της με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας η Corning, εταιρία που κατασκευάζει το Gorilla Glass, καθώς μετά το BMW i8 και το νέο Ford GT, που διαθέτουν κρύσταλλα κατασκευασμένα από Gorilla Glass, στην CES έφερε ένα concept γεμάτο από το συγκεκριμένο τζάμι.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρία συνέστησε ένα νέο τμήμα εντός αυτής, το Gorilla Glass for Automotive, το οποίο έχει αναπτύξει μια νέα μορφή του γυαλιού, σχεδιασμένη ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη αντοχή από το γυαλί που χρησιμοποιείται σε δεκάδες smartphones, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το Gorilla Glass να αντέχουν στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Δεν είναι μόνο σημαντικά ανθεκτικότερο από το παραδοσιακό γυαλί, αλλά είναι επίσης ελαφρύτερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο το επέλεξαν οι παραπάνω εταιρίες στα αυτοκίνητά τους, με τους ανθρώπους της Αμερικάνικης εταιρίας να δηλώνουν πως το ειδικό γυαλί είναι έως και 5,5 κιλά ελαφρύτερο από ένα παραδοσιακό παρμπρίζ, όντας από 25 έως 50% πιο λεπτά από τα συμβατικά γυαλιά, έως και 32% ελαφρύτερο, ενώ προσφέρει και καλύτερη ηχομόνωση. Η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση του Gorilla Glass και σε άλλα αυτοκίνητά της στο μέλλον.

Το πρωτότυπο της Corning για την CES ενσωματώνει το Gorilla Glass στο παρμπρίζ, την ηλιοροφή, οθόνη του ταμπλό, την οθόνη στο τιμόνι, στο πίσω παράθυρο και την οθόνη αφής, ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, το τζάμι της Corning υποστηρίζει επαυξημένη πραγματικότητα, κάτι που μπορεί να γίνει απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...