Μέσα στο 2018 η Honda θα παρουσιάσει ένα αποκλειστικό υβριδικό μοντέλο που δεν θα βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μοντέλο της. Αυτό θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα του Accord Hybrid και θα κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο της εταιρίας στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, η ιαπωνική εταιρία έχει βάλει ως στόχο να έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο “πράσινα” αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα είπε:

Τα μισά από τα νέα μοντέλα της Honda που θα πωλούνται στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα κάνουν χρήση ηλεκτρικής και υβριδικής τεχνολογίας. Μακροπρόθεσμα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το κλειδί για το μέλλον της κινητικότητας χωρίς εκπομπές CO2.

Η Honda προσφέρει σήμερα στην αγορά το Accord Hybrid, το υβριδικό NSX, ενώ μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και του Clarity FCV. Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις ενός plug-in υβριδικού σεντάν, ενώ πριν το 2020 αναμένουμε τις υβριδικές εκδόσεις των Civic και CR-V. Απώτερος στόχος της εταιρίας είναι τα 2/3 των ετήσιων πωλήσεων της από το 2030 και μετά, να αποτελούνται από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.