Μετά τις χθεσινές πληροφορίες για την 911 GT2 RS, μαθαίνουμε σήμερα -εκ νέου από βρετανική πηγή- ότι η Porsche έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στο Nurburgring, με τους εσωτερικούς υπολογισμούς της Porsche να προβλέπουν έναν χρόνο κοντά στο 7:05. Έτσι, αν τελικά ισχύει ότι η νέα Lamborghini Huracan Perfomante θα γυρίζει την Πράσινη Κόλαση σε χρόνο κοντά στο 6:52, ο χρόνος της πιο σκληροπυρηνικής Porsche 911 φαίνεται ότι θα είναι κατά περίπου 10 δευτ. πιο αργός.

Όμως, με τα επίσημα στοιχεία που δίνονται από την Porsche να αναφέρουν πάντα έναν χρόνο εφικτό “στον πραγματικό κόσμο”, δεν θα ήταν παράλογο να περιμένουμε ότι αυτός μπορεί να πέσει ακόμα παρακάτω, αν το αυτοκίνητο πέσει στα σωστά χέρια.

Να θυμίσω ότι η προηγούμενη GT2 RS, που βασιζόταν στο σασί της 997 και φορούσε ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είχε γράψει χρόνο 7:18. Τέλος, η ανανεωμένη 911 GTS, που παρουσιάστηκε στο Detroit, στην πιο extreme προδιαγραφές της και με ελαστικά Pirelli PZero Corsa, μπορεί να γράψει χρόνο 7:22, κάτι που υποδεικνύει πόσο γρήγορη έχει γίνει η γκάμα της 911.