Η Volkswagen διακόπτει την παραγωγή του Passat

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 12 μηνών, αναγκάζεται διακόψει την παραγωγή του Passat στο εργοστάσιο του Emden στη Γερμανία, μιας και οι πωλήσεις του οικογενειακού μοντέλου είναι μειωμένες σε σχέση με αυτές που είχε προγραμματίσει η εταιρία.

Επειδή τα νούμερα πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια, αξίζει να αναφερθεί πως το Passat ήταν το 12ο best-seller μοντέλο στη Ευρώπη το 2016, με το γερμανικό μοντέλο να πουλά 208.575 μονάδες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους (-8,4% σε σχέση με το 2015), με τα SUV/crossovers να του “κλέβουν” πωλήσεις. Ειδικά στις αγορές της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Τουρκίας, οι πωλήσεις του Passat παρουσιάζουν μεγάλη πτώση.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουάριου θα κλείσει το εργοστάσιο, όπως και στις 16, 17, 20 και 21 Φεβρουάριου. Να σημειωθεί πως το εργοστάσιο του Emden απασχολεί 9.000 άτομα. Το εργοστάσιο το περασμένο καλοκαίρι είχε διακόψει την λειτουργία του κατά το περασμένο καλοκαίρι, λόγω προβλημάτων σε προμηθευτή της VW, ενώ μετά την διακοπή της παραγωγής του Passat CC, περιμένει να ξεκινήσει την παραγωγή του Arteon, του διαδόχου του CC που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι εργαζόμενοι της Audi στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Gyor της Ουγγαρίας απειλούν με απεργία, ζητώντας υψηλότερους μισθούς. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Audi κατασκευάζει τα A3 Sedan και A3 Cabriolet και αλλά και το TT.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...