Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική startup κοινότητα, η ελληνικής καταγωγής εταιρία TaxiBeat, η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτόμα εφαρμογή για όσους χρησιμοποιούν ταξί, φαίνεται να εξαγοράστηκε από τον όμιλο Daimler για ποσό που σύμφωνα με τις ίδιες φήμες αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γερμανικός κολοσσός φαίνεται να κάνει την εξαγορά μέσω της θυγατρικής του εταιρίας MyTaxi, η οποία έχει το ίδιο αντικείμενο με το TaxiBeat, και δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 8 χρόνια σε 40 πόλεις ανά το κόσμο, έχοντας περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες. Το TaxiBeat, από την άλλη, που σύντομα κλείνει τα 6 χρόνια λειτουργίας, τρέχει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 180% και έχει περίπου 850.000 χρήστες μέχρι σήμερα.

Σε προσωπική γραπτή επικοινωνία που είχαμε με τον ιδρυτή της TaxiBeat σχετικά με το θέμα, μας είπε ότι είναι πολιτική της εταιρίας να μην σχολιάζουν φήμες, και πως όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την πλευρά τους, θα μας ενημερώσουν. Εμείς από τη δική μας πλευρά χαιρόμαστε να βλέπουμε ελληνικές προσπάθειες όπως το TaxiBeat να αναγνωρίζονται και να καταξιώνονται σε διεθνές επίπεδο!