Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική startup κοινότητα, η ελληνικής καταγωγής εταιρία TaxiBeat, η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτόμα εφαρμογή για όσους χρησιμοποιούν ταξί, φαίνεται να εξαγοράστηκε από τον όμιλο Daimler για ποσό που σύμφωνα με τις ίδιες φήμες αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γερμανικός κολοσσός φαίνεται να κάνει την εξαγορά μέσω της θυγατρικής του εταιρίας MyTaxi, η οποία έχει το ίδιο αντικείμενο με το TaxiBeat, και δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 8 χρόνια σε 40 πόλεις ανά το κόσμο, έχοντας περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες. Το TaxiBeat, από την άλλη, που σύντομα κλείνει τα 6 χρόνια λειτουργίας, τρέχει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 180% και έχει περίπου 850.000 χρήστες μέχρι σήμερα.

Σε προσωπική γραπτή επικοινωνία που είχαμε με τον ιδρυτή της TaxiBeat σχετικά με το θέμα, μας είπε ότι είναι πολιτική της εταιρίας να μην σχολιάζουν φήμες, και πως όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την πλευρά τους, θα μας ενημερώσουν. Εμείς από τη δική μας πλευρά χαιρόμαστε να βλέπουμε ελληνικές προσπάθειες όπως το TaxiBeat να αναγνωρίζονται και να καταξιώνονται σε διεθνές επίπεδο!

 • thibet

  Όσα και η Τρενοσε! Ομορφιές :) μπράβο στα παιδιά του Taxibeat

  • Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα όταν το άκουσα! Ο Νίκος έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και η πορεία φαινόταν από την αρχή (κάποιες αποτυχίες σίγουρα βοήθησαν στο να μάθουν πράγματα στη πορεία και να αλλάξουν στρατηγική!). Σίγουρα το άξιζαν και δείχνουν το δρόμο για τους υπόλοιπους ;-)

 • manowar

  Τι ωραιο μωρο κουκλι μου εσυ…προσεχει και τα δοντακια της…

  • Mika

   Πολυ καλο!

  • Όταν διάλεγα φωτογραφία σκέφτηκα “ρε λες να κάτσουν να σχολιάσουν τη κοπέλα και όχι το θέμα;” και μετά λέω “μα είναι δυνατόν, μιλάμε για θέμα βόμβα, αποκλείεται…” ναι… τώρα ξέρω! :-)

  • a_f_a

   https://uploads.disquscdn.com/images/edd3788e05af966d5bb72b3666b6d09a4543ef67ab80014635f47cd4cade5fef.jpg

   Άρχισα να χρησιμοποιώ ταξι μονο και μονο λογω ταξιμπιτ αλλα φοβάμαι οτι παίρνουν τη κατω βόλτα απο θέμα ποιότητας υπηρεσιών. Πρόσφατη φωτο απο ταξι της εταιρίας… Χάρι κλυν η φαςη.

  • manowar

   Ε καλα εγω ειτε ειδα αυτα που εγραφε ειτε οχι το ιδιο και το αυτο καποιος πουλαει για να βγαλει και καποιος αγοραζει για να εχει το χα ακουστα κανα2 φορες απο κει και περα δεν εδωσα ποτε σημασια αρα μενει η κοπελαρα..