Όχι μόνο τα κιλά, αλλά και η ηλικία των dummies που χρησιμοποιούνται στα τεστ πρόσκρουσης πλέον αλλάζουν! Ίσως κάποια στιγμή να είχες αναρωτηθεί με ποια ηλικιακά κριτήρια και με ποιο ιδανικό ίσως βάρος κατασκευάζονται οι κούκλες αυτές. Λογικό είναι να σκεφτείς ότι η αντοχή του ανθρωπίνου σώματος δεν είναι ίδια στα 20, 40 και 80 χρόνια αντίστοιχα. Το ίδιο επίσης και με διαφοροποίηση κιλών καθώς ένας πολύ αδύνατος άνθρωπος έχει διαφορετική σωματική μάζα από έναν λίγο πιο ευτραφή. Όλα αυτά και πολλές άλλες παραμέτρους έχουν αρχίσει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους οι οργανισμοί και οι εταιρίες που πραγματοποιούν τέτοια τεστ με πρώτους τους Αμερικάνους καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζονται ως παχύσαρκοι!

Για του λόγου το αληθές, έχει δημιουργηθεί μια τέτοια κούκλα που αναπαριστά μια παχύσαρκη γυναίκα 70 ετών και μια δεύτερη που ζυγίζει 124 κιλά, 45 περισσότερα από τον προκάτοχό της.

Ο μέσος σημερινός ασθενής είναι υπέρβαρος ή και παχύσαρκος- είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Δε μπορούμε να μιλήσουμε για τραυματισμούς αν δε μιλήσουμε πρώτα για τον άνθρωπο. Οι συνθήκες, οι διαστάσεις και το σχήμα κάποιου ατόμου είναι πολύ σημαντικό στο πόσο δριμείς είναι οι τραυματισμοί σε οποιοδήποτε ατύχημα,

μας ενημερώνει ο Dr Stewart Wang, διευθυντής του πανεπιστημίου Διεθνούς κέντρου για τα αυτοκινούμενα του Μίσιγκαν.

Τη θεωρία του κύριου Wang, υποστηρίζουν οι τελευταίες δοκιμές εμπρόσθιας πρόσκρουσης που διενεργήθηκαν και φάνηκε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι τείνουν να ολισθαίνουν από το κάτω σημείο της ζώνης ασφαλείας και να προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί στα κάτω άκρα. Παρόμοια αποτελέσματα φαίνονται και με την κούκλα για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, καθώς όπως είπαμε και στην αρχή, το σώμα δεν έχει τις ίδιες αντοχές σε όλες τις ηλικίες και έτσι υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστούν βλάβες στο θώρακα.

Λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι οι άνθρωποι θα κατάφερναν να οδηγούν μέχρι και τα 80 τους χρόνια, αλλά πλέον πρέπει να το λάβουμε και αυτό υπόψιν μας. Καθώς ο πληθυσμός αλλάζει, πρέπει και εμείς να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που να μοιάζει στον σημερινό καταναλωτή,

προσθέτει ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρίας κατασκευής dummies, Humanetics, Chris O’Connor.