Οι οργανισμοί ασφαλείας θα χρησιμοποιούν πλέον παχύσαρκα και τρίτης ηλικίας ανδρείκελα στις δοκιμές πρόσκρουσης

Σχετικά άρθρα

Crash_Test_Dummy_SP3200_PPRS

Με τα ποσοστά παχυσαρκίας να αυξάνονται, οι οργανισμοί ασφαλείας όλου του κόσμου θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον και παχύσαρκα ανδρείκελα στη προσπάθεια τους να προσφέρουν ακόμη καλύτερα προσαρμοσμένα οχήματα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού. Εκτός από παχύσαρκα ανδρείκελα, οι οργανισμοί θα χρησιμοποιούν και ανδρείκελα που θα προσομοιώνουν το μυοσκελετικό σύστημα ηλικιωμένων, με τους 50άριδες να έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε ένα ατύχημα, ενώ όσοι είναι άνω των 80 ετών, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες.

Όπως δείχνουν οι έρευνες, τα παχύσαρκα άτομα είναι κατά 78% πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους σε ένα ατύχημα, με την Humanetics, μια εταιρία που κατασκευάζει ανδρείκελα, να έχει ετοιμάσει ήδη ένα τέτοιο βάρους 124 κιλών, με δείκτη μάζας σώματος 35.

crash-testing-dummy-in-front-seat

Με την τεχνολογία να έχει κάνει άλματα, η υπολογιστική μοντελοποίηση υπόσχεται πως θα προσφέρει στους κατασκευαστές δεδομένα, που τα ανδρείκελα δεν μπορούν να τους δώσουν, ενώ θα επιτρέπει στις εταιρίες να προσθέσουν λίπος στα ψηφιακά ανδρείκελα, ώστε να προσομοιώνουν ατυχήματα παχύσαρκων ανθρώπων. Με τα ψηφιακά crash test, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα δούνε μείωση του κόστους έως και κατά $500.000 ανά μοντέλο, λόγω των ψηφιακών ανδρείκελων.

ΠηγήCNN Tech

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...