Ήρθε η ώρα της παρουσίασης της πιο οικολογικής βερσιόν της Lexus LS 500, του σεντάν μοντέλου που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Εξωτερικές ουσιαστικές διαφορές δε θα υπάρχουν, εκτός από το σήμα Hybrid χαμηλά στις πίσω πόρτες.

Το πως μαθεύτηκε η νέα έκδοση μπορεί κανείς να το δει κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν για το απλό μοντέλο, καθώς μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και μια φώτο (τυχαία ή επίτηδες κανείς δε γνωρίζει) που δείχνει στην κεντρική κονσόλα ένα έξτρα διακόπτη με την ένδειξη “EV Mode”, πράγμα που σημαίνει ότι μαζί με το θερμικό κινητήρα συνυπάρχει και ένας ηλεκτρικός.

Η μόνη πληροφορία που μπορεί ίσως να αντληθεί, είναι ότι λογικά ο βασικός κινητήρας θα είναι ο ίδιος V6 της LC 500h, τουτέστιν, 295 ίπποι από 3,5 λίτρα συν τα 59 του ηλεκτρικού μοτέρ που φτάνουν συνολικά τους 354. Περισσότερα καλούδια, σημαίνει και περισσότερο βάρος για το υβριδικό μοντέλο με το σύστημα που φέρει να ονομάζεται Multi Stage Hybrid System το οποίο εξοπλίζει τη 500h με δύο τύπων κιβώτια ταχυτήτων, ένα 4-τάχυτο αυτόματο και ένα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με την παρουσία της μπαταρίας ιόντων λιθίου. Κύριοι ανταγωνιστές του υβριδικού πολυτελούς αυτοκινήτου είναι η Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid και η BMW 740e.

Στο περίπτερο της Lexus στην έκθεση της Γενεύης, θα μοιραστεί τα φώτα της δημοσιότητας με τα RC, RC F, NX, RX και το αγωνιστικό μοντέλο της εταιρίας το 2017-spec RC F GT3 που παρουσιάζεται πρώτη φορά επίσημα στην Ευρώπη.