Ανανέωση: Επίσημο πλέον!

Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδος, ώστε η Ford να παρουσιάσει επίσημα σήμερα το νέο Fiesta ST! Το νέο μοντέλο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης στις 7 του Μάρτη και όπως έχεις διαβάσεις αποκλειστικά στο Autoblog.gr θα εξοπλίζεται με έναν νέο 1.500αρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα που στη περίπτωσή του θα αποδίδει 200+ άλογα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, με την Ford να είχε σαν σκέψη να τοποθετήσει στο νέο Fiesta ST και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά τελικά επιλέχθηκε η φθηνότερη λύση με ένα setting όπως συμβαίνει και στη τωρινή γενιά.

Σύμφωνα με την εταιρία το νέο hothatch αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο από σήμερα και να είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε 3-θυρη και 5-θυρη έκδοση. Εμφανισιακά διαθέτει πιο επιθετικό παρουσιαστικό, με νέες ζάντες αλουμινίου, νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, LED φωτιστικά σώματα, αεροτομή και πλαϊνές ποδιές, με την εταιρία να τονίζει ότι η ομάδα σχεδιασμού δανείστηκε στοιχεία από το Focus RS, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια τετρακίνητη έκδοση.