Επειδή όσοι είναι ιδιοκτήτες σκύλου, θεωρούν το κατοικίδιό τους ως μέλος της οικογένειάς τους, αλλά και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία ιδιοκτητών σκύλων δηλώνει ότι θα αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά που είναι φιλικά για το κατοικίδιό τους, η Nissan προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας αγοραστών, παρουσίασε το X-Trail 4Dogs.

Το X-Trail 4Dogs είναι ένα άκρως φιλικό για σκυλιά crossover, με τον χώρο αποσκευών του να έχει μεταμορφωθεί, παρέχοντας όλες τις ανέσεις για ταξίδι έως και δύο κατοικίδιων. Ο χώρος αποσκευών του crossover έχει μετατραπεί σε ένα άνετο “κατάλυμα” για σκυλιά, με χωρητικότητα 445 λίτρων, αλλά και με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, μιας και διαθέτει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει τους τετράποδους “φιλοξενούμενους”, καθαρούς και άνετους, ακόμα και μετά από μια μεγάλη βόλτα σε λάσπες. Ο χώρος αποσκευών είναι επενδυμένος με άριστης ποιότητας δέρμα που καθαρίζεται εύκολα από σκόνη, χώμα αλλά και τις τρίχες των αγαπημένων μας κατοικίδιων.

Μπορεί κάποιος να πλύνει το αγαπημένο του κατοικίδιο με το πτυσσόμενο ντους και στη συνέχεια να το στεγνώσετε με το ειδικό στεγνωτήριο για σκυλιά που παρέχει ισχυρή ροή αέρα στην βρεγμένη γούνα του. Τραβώντας προς τα έξω την ειδικά διαμορφωμένη πτυσσόμενη ράμπα, τα σκυλιά μπορούν να πατήσουν πάνω στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, χωρίς να τον λερώσουν. Τέλος ενεργοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα αφύγρανσης, τα κατοικίδια απολαμβάνουν συνεχή ροή ζεστού αέρα στον χώρο φιλοξενίας τους.

Παράλληλα, τα σκυλιά μπορούν να ξεκουραστούν στο πολυτελές κρεβάτι, να πιουν νερό από το ειδικό μπολ που αποκλείει τυχόν διαρροές , αλλά και να τσιμπήσουν ένα αγαπημένο τους σνακ από τον έξυπνο δοσομετρητή . Για την ασφάλειά τους κατά τη μεταφορά, λαμβάνεται μέριμνα μέσω ενός ειδικού ιμάντα συγκράτησης με άγκιστρο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιτηρούν τα κατοικίδια χρησιμοποιώντας την “dog-cam”, μιας ειδικής κάμερας για σκυλιά. Η συγκεκριμένη κάμερα έχει ενσωματωθεί στο σύστημα infotainment NissanConnect του Χ-Trail, επιτρέποντας σε ιδιοκτήτη και σκύλο να βλέπει ο ένας τον άλλον, μέσω της οθόνης επτά ιντσών στο ταμπλό και της νέας οθόνης LCD 10 ιντσών που έχει εγκατασταθεί στο χώρο αποσκευών, αντίστοιχα. Ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να επικοινωνήσει με τον σκύλο του, μέσω ηχητικής σύνδεσης προκειμένου να τον κρατήσει ήρεμο.

Τα εξαρτήματα για το ντους και τον στεγνωτήρα αποθηκεύονται σε ένα νέο χρηστικό συρτάρι, που είναι εύκολο στην πρόσβαση στο μπροστινό μέρος του χώρου αποσκευών. Νέα διαχωριστικά έχουν προστεθεί για να διασφαλιστεί πως ο επίμαχος χώρος θα είναι τακτοποιημένος, με δυνατότητα αποθήκευσης τροφής, αλλά και ειδών “ατομικής” υγιεινής. Το Χ-TRAIL 4Dogs διαθέτει επίσης ένα πλέγμα ασφαλείας πάνω από τα πίσω καθίσματα, το οποίο είναι διαθέσιμο ως γνήσιο αξεσουάρ της Nissan.