Η Δανέζικη Zenvo Automotive έχει φέρει στη Γενεύη, μια ειδική έκδοση του hypercar της με το οποίο γιορτάζει τα 10τα γενέθλιά της. Το ονομάζει TS1 GT και διαθέτει χειροποίητο σώμα κατασκευασμένο από carbon, το οποίο είναι βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα, έχοντας μαύρες και χρυσές λεπτομέρειες.

Κίνηση παίρνει από έναν 5,8-λίτρων, twin-supercharged V8 κινητήρα απόδοσης 1.163 ίππων και 1.100 Nm ροπής. Είναι πλήρως αλουμινένιος, διαθέτει επίπεδο στρόφαλο, και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο dog-box, που ολοκληρώνει τις αλλαγές σε μόλις 0,040 δευτ.

Η Zenvo τοποθετεί Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,8 δευτ.,με την τελική του ταχύτητα να μπορεί να φτάσει τα 402 χλμ/ώρα, αλλά θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 375 χλμ/ώρα. Η τιμή του ξεκινά από τα 1,15 εκατ. ευρώ.

  • Νικόλαος244turbo

    Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ γιατί torsen και όχι δισκάτο,είναι ότι λόγο της φύσης του θα αντέξει χωρίς να χρειαστεί ανακατασκευή μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα(λες και θα το πάρει κανείς να γράψει 100.000χλμ…)

  • Μάνος Μαμαλάκης

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΠΙΘΑΝΟ…

  • Renesis1

    Είναι πανέμορφο και με τη πιο επιθετική μούρη που έχω δει ποτέ σε αυτοκίνητο. Ελπίζω πλέον να έχουν λύσει στο 100% το θέμα με την ανάφλεξη του κινητήρα, γιατί είναι πραγματικά ένα πολύ εντυπωσιακό hypercar..