Στην φετινή έκθεση της Γενεύης η έκανε το ντεμπούτο της η Aston Martin Valkyrie. Το σκληροπυρηνικό μοντέλο της Aston το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Red Bull και κατάφερε να κατεβάσει σαγόνια όταν είχε ακόμα κωδική ονομασία AM-RB 001, και πώς να μην κατεβάσει άλλωστε όταν έχεις μπροστά σου ένα hypercar 1000 ίππων, αναλογία βάρους-ιπποδύναμης 1:1, τελική 402 χλμ/ώρα και υπόσχεται να κινείται εντός πίστας γρηγορότερα από μονοθέσιο της F1;

Ωστόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Andy Palmer δήλωσε πως αυτή είναι μόνο η αρχή και επρόκειτο να ακολουθήσουν περισσότερα κεντρομήχανα μοντέλα στο μέλλον.

Η Valkyrie είναι η αρχή μιας δυναστείας κεντρομήχανων μοντέλων. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός halo car αλλά και η δημιουργία του DNA που θα διακρίνει μια σειρά κεντρομήχανων μοντέλων της εταιρείας.

Η ανάπτυξη των νέων μοντέλων θα γίνει σε συνεργασία με την Red Bull. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει μάλλον ένας V12 κινητήρας ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων πηγαίνοντας έτσι κόντρα στο ρεύμα των κατασκευαστών που σιγά σιγά το εγκαταλείπουν, με τον Palmer να θέτει ως σημείο αναφοράς την Ferrari F12 Berlinetta.

Ο Βρετανός επικεφαλής επιβεβαίωσε πως το project βρίσκεται ήδη στο στούντιο σχεδιασμού της Aston Martin, ωστόσο δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια ιδέα καθώς η εταιρεία θα πρέπει πρώτα να επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους και ύστερα να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, γεγονός που σημαίνει πως το νέο μοντέλο δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2020.