Marchionne: Η Ferrari 812 Superfast έχει κάνει sold out για το 2017

Σχετικά άρθρα

O Sergio Marchionne βρέθηκε και αυτός στη Γενεύη για τα αποκαλυπτήρια της 812 Superfast εκεί όπου μίλησε για τους στόχους πωλήσεων που έχει θέσει η Ferrari, το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση, αλλά το κατά πόσο τα μοντέλα της Ferrari θα επηρεαστούν από τον φόρο εισαγωγής 20% που σχεδιάζει η κυβέρνηση του Donald Trump στις ΗΠΑ.

Η Ferrari έχει θέσει ως στόχο πωλήσεων το 2019 τις 9.000 μονάδες, με τον Marchionne να απαντά πως ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2017, επειδή η τρέχουσα γκάμα των μοντέλων της Ferrari δεν μπορεί να τον καλύψει.

Σύμφωνα με τον Marchionne, ο όγκος παραγωγής της Ferrari είναι κάτι το πολύπλοκο, μιας και στόχος της εταιρίας είναι να κρατήσει τη μοναδικότητα των μοντέλων της, ώστε να διατηρηθεί η εικόνα της. Έτσι πάντα η Ferrari θα παράγει λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που ζητά η αγορά. Πόσα λιγότερα όμως πρέπει να είναι; Ο Marchionne είπε χαρακτηριστικά:

Το ερώτημα είναι τι χρόνο αναμονής έχεις. Αν πρέπει κάποιος να περιμένει 18 μήνες για ένα αυτοκίνητο, τότε είναι πιθανό να χάσεις πελάτες. 12 μήνες αναμονής είναι ένα εύλογο διάστημα.

Η Ferrari 812 Superfast έχει κάνει sold out για το 2017 και αν ζητούσα από τους αντιπροσώπους μας θα μπορούσαν να κάνουν sold out και την παραγωγή του 2018.

Αναφερόμενος σχετικά με τον φόρο εισαγωγής 20% που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, ο Marchionne τόνισε πως τα αυτοκίνητα σαν την 812 Superfast δεν θα επηρεαστούν, μιας και οι ιδιοκτήτες τους δεν θα σκεφτούν τα επιπλέον χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσουν για την αγορά της, αλλά οι πωλήσεις των μικρότερων μοντέλων της εταιρίας, όπως η California T και η GTC4Lusso θα επηρεαστούν αρνητικά. Τέλος συμπλήρωσε πως ελπίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην θέσει τον φόρο εισαγωγής και στα πολύ περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, όπως αυτά της Ferrari, μιας και η ιταλική εταιρία “δεν προσπαθεί να εισβάλει στις ΗΠΑ με πολλά αυτοκίνητα“.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr