Η νέα τριθέσια McLaren θα είναι μια από τις ταχύτερες McLaren

Σχετικά άρθρα

Η McLaren τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε πως μέσω της McLaren Special Operations (MSO), ετοιμάζει τον διάδοχο της θρυλικής F1. Το νέο μοντέλο θα είναι τριθέσιο, με τον οδηγό φυσικά να κάθεται στο κέντρο και έχει κωδική ονομασία BP23 που βγαίνει από το Bespoke Project 2 και από τις τρεις θέσεις που έχει.

Η McLaren περιγράφει το μοντέλο ως το πρώτο Hyper-GT του κόσμου, δεδομένου πως θα είναι ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, όπως ένα grand tourer, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της απόδοσης που θα περίμενε κανείς από μια McLaren. Συνολικά 106 μονάδες θα κατασκευαστούν, όσες ακριβώς ήταν και οι F1, με την McLaren να μην αναφέρει το κόστος τους, αλλά να λέει πως ήδη όλες έχουν προ-πουληθεί!

Η βρετανική εταιρία συμπληρώνει πως η BP23 θα είναι το πιο πολυτελές και το πιο εξαιρετικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα της, μιας και θα το εφοδιάσει με έναν υβριδικό κινητήρα, κάνοντας το ένα από τα ταχύτερα και πιο ισχυρά αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ η McLaren, όπως είπε ο CEO της εταιρίας Mike Flewitt.

Η MSO θα εργαστεί από κοινού με τους 106 ιδιοκτήτες ώστε το κάθε αυτοκίνητο να είναι ξεχωριστό, αναλόγως το προσωπικό γούστο του καθένα. Οι πόρτες του θα ανοίγουν προς τα πάνω, όπως της F1, θα έχει σώμα από carbon, monocoque carbon σασί, με την McLaren να δηλώνει πως οι παραδόσεις του νέου της αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έδωσε η εταιρία, αλλά αναμένεται να φορά τον νέο 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της 720S που θα συνδυάζεται ηλεκτροκινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα