Σημαντική η χρονιά που διανύουμε για την Lamborghini, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο τέλος του χρόνου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της Urus, με την ιταλική εταιρία να ξεκινά την προ-παραγωγή της σε ένα μήνα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της εταιρίας, Stefano Domenicali, δήλωσε ότι το επερχόμενο SUV δεν είναι ένα μοντέλο σημαντικό για το μέλλον της.

Και αυτό γιατί και το 2016 ήταν μια νέα χρονιά ρεκόρ για την Lamborghini, και ακόμα και αν δεν το έβαζε στην γκάμα της θα ήταν απόλυτα βιώσιμη. Αντ’αυτού, η Lamborghini αποφάσισε να προσφέρει στο μοναδικό στυλ των προϊόντων της, και ένα SUV, καθώς σήμερα δεν υπάρχει ένα πολυτελές SUV επιδόσεων, με την Bentley Bentayga να είναι το πιο πολυτελής σήμερα. Η Lamborghini θεωρεί ότι με την Urus θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις.

Με την Urus να διπλασιάζει την παραγωγή της ιταλικής εταιρίας, αυτή θα φέρει οικονομική σταθερότητα στην Lamborghini, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από την επιβίωση. Να θυμίσω, ότι κίνηση θα παίρνει από έναν καινούριο V8 4.0-twin-turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 600 ίππων με 900 Nm ροπής, και θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, και όχι κάποιο διπλοσύμπλεκτο, μεταφέροντας την ισχύ σε όλους τους τροχούς. Επίσης θα προσφέρεται και με plug-in υβριδικό κινητήρα.