Η DGCCRF, μια κρατική γαλλική υπηρεσία που ασχολείται με υποθέσεις ανταγωνισμού, προστασίας καταναλωτών και καταπολέμησης απατών, η οποία πρόσφατα κατηγόρησε την Renault πως χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της τα τελευταία 25 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα πως έκλεισε την έρευνα για την Opel, μιας και δεν διαπίστωσε καμία ενδεχόμενη απόκρυψη εκπομπών ρύπων οξειδίων του αζώτου (NOx) στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, ούτε κάποια παραβίαση της νομοθεσίας, αναφέροντας ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες κατά της πρώην ιδιοκτήτριας εταιρείας της Opel, General Motors.

H έρευνα σύμφωνα με την υπηρεσία, “δεν έφερε στο φως στοιχεία που να υποδεικνύουν απάτη”. Όπως αναφέρει το Reuters, αντίστοιχες έρευνες για πιθανή απάτη σε συστήματα του λογισμικού ελέγχου των εκπομπών ρύπων γίνονται σε πολλές εταιρείες μετά το Dieselgate, με την DGCCRF να συνεχίζει να ερευνά τις Fiat, Renault και PSA Group, με την τελευταία να εξαγοράσει πριν από μερικές εβδομάδες την Opel για 2,2 δισ. ευρώ.

 • SAMURAI-66

  Τωρα ευλογως αναρωτιεσαι κανουν τα στραβα ματια εν οψη της εξαγορας της απο τον ομιλο psa που οπως λενε περιμενει την σειρα του να περασει απο κοσκινο σε μια προσπαθεια για να μην προκαλεσουν προβληματα και στο γαλλικο δημοσιο η πραγματικα ειναι αθωα η opel και δεν τρεχει τιποτα?
  Γιατι πολυ περιεργη δειχνει οπως και να το κανουμε την στιγμη αυτη η συγκυρια οταν εχει κλεισει και επισημα η συμφωνια μεταξυ των δυο μερων να εκδοση την αποφαση της η κρατικη υπηρεσια των γαλλων.
  Ποιος ξερει!!

 • GiorisFullThrottle

  Καθαρη η Opelara!!!!

 • val.bouk

  ρε σεις θα γκρεμιστεί η παράγκα… ο κύριος Μάκης γελάει απο κει πάνω… εεε βέβαια ακόμα δεν το πήραμε το μαγαζάκι, να το κλείσουμε κιόλας?