Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου Renault, ο Carlos Ghosn επιβεβαίωσε ότι στην ερχόμενη έκθεσης της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς του Dacia Duster.

Το υπάρχον μοντέλο έκλεισε πλέον 7 χρόνια, από την στιγμή που η Dacia παρουσίασε για πρώτη φορά το Duster, στην έκθεση της Γενεύης, με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Duster να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2018. Αυτό θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα, που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Renault και Nissan.

Το μήκος του αναμένεται να φτάσει τα 4,5 μέτρα (4,31 μέτρα το τωρινό), έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο και σε επταθέσια διάταξη, η οποία θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο αργότερα, από την πενταθέσια αρχική έκδοση. Θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προερχόμενοι από την “μητρική” Renault και σχεδιαστικά, ίσως αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Duster Oroch που είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση του Σάο Πάολο.