Η Baidu ή αν προτιμάς το κινέζικο Google, αναπτύσσει και αυτή αυτόνομη τεχνολογία αυτοκινήτων, αλλά κάποιοι χάκερς προσπάθησαν να κλέψουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που έχει αναπτύξει η εταιρία.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, Ma Jie, δεν γνωρίζουν ακόμη το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από τη επίθεση αλλά ξέρουμε σίγουρα πως κάποιος προσπάθησε να προσλάβει ανθρώπους από τον σκοτεινό ιστό για να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη επίθεση στα συστήματά μας.

Η Baidu έχει ξεκινήσει τις δημόσιες δοκιμές των αυτόνομων μοντέλων της από το 2016 σε δρόμους της Κίνας, με τον κολοσσό του κινεζικού Διαδικτύου να τερματίζει τον περασμένο Νοέμβριο την συνεργασία που είχε με την BMW, μιας και οι δύο εταιρίες είχαν διαφορετικά πλάνα στην έρευνα των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Στόχος της Baidu είναι να βγάλει στην αγορά το πρώτο της αυτόνομο αυτοκίνητο μέσα στο 2018, ενώ η BMW θέλει το πρώτο της αυτόνομο να κυκλοφορήσει το 2021.