Τον περασμένο Φεβρουάριο είδαμε για πρώτη φορά την Volvo να πραγματοποιεί τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης του νέου XC40, με τις φωτογραφίες τότε να μην ήταν ιδιαίτερα καθαρές και κατατοπιστικές. Έτσι, σήμερα βλέπεις το νέο σουηδικό crossover, με το ίδιο μεν καμουφλάζ αλλά σε πολύ πιο καθαρές φωτογραφίες.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, και όχι στην έκθεση της Σανγκάη τον Απρίλιο όπως ήταν αρχικά γνωστό, καθώς η εταιρία αναμένει να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στην γκάμα της, και αυτό γιατί η σειρά 40 θα είναι διαθέσιμη και στην Αμερική, με το μοντέλο να ανταγωνίζεται τα Audi Q3, BMW X1 και Mercedes GLA.

Αισθητικά γίνεται εμφανές ότι δανείζεται πολλά στοιχεία από το XC90 αλλά και από τα πρωτότυπα Volvo 40.1 και 40.2 Concepts, με το αυτοκίνητο να κάνει χρήση της νέας CMA πλατφόρμας της Σουηδικής εταιρίας. Κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της σουηδικής εταιρίας, όπως και από ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο με βάση τον T5 Twin Engine κινητήρα, συνολικής απόδοσης άνω των 250 ίππων. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.