Η Lamborghini μπορεί να κατέχει πλέον το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring με την Huracan Performante, αλλά όπως δήλωσε ο Andrea Baldi, το αφεντικό της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, δεν τους ενδιαφέρει το αντίστοιχο ρεκόρ του ταχύτερου SUV στη Πράσινη Κόλαση.

Όπως είπε ο Baldi “η Urus έχει αναπτυχθεί ως ένα SUV που θα μπορεί να καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα καθηκόντων, όχι απλώς να είναι το ταχύτερο SUV στο Nurburgring”. Επανέλαβε αυτά που ήδη γνωρίζουμε, όπως το γεγονός πως το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με έναν V8 twin-turbo 4,0-λίτρων κινητήρα, ενώ θα γίνει και η πρώτη Lambo που θα εξοπλίζεται με έναν plug-in υβριδικό κινητήρα. Η παρουσίασή της θα γίνει τον Δεκέμβριο, με το μοντέλο να βγαίνει στην αγορά το 2018.

Επίσημα σήμερα, το ταχύτερο SUV στο Nurburgring είναι η Porsche Cayenne Turbo S με το 7:59,74, με την Alfa Romeo, κατά την παρουσίαση της Stelvio Quadrifoglio στην έκθεση του Λος Άντζελες τον περασμένο Νοέμβριο, να υποστηρίζει πως σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της, το μοντέλο της μπορεί να κάνει χρόνο μικρότερο του 7:59, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο επίσημο video. Η Porsche δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την Cayenne Turbo S E-Hybrid απόδοσης 680 ίππων, άλογα ικανά να κάνουν χρόνο ταχύτερο από αυτόν της Stelvio.