Η Jaguar τοποθετεί στην F-Type 2-λιτρο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar παρουσίασε στις αρχές του χρόνου την ανανεωμένη F-Type, όπου οι οπτικές διαφορές με την pre-facelift F-type είναι αμελητέες και εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, στα νέα LED μπροστά φωτιστικά σώματα, όπως και στα νέα πίσω, τα οποία πλέον είναι τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα, ελαφρύτερα καθίσματα κατά 8 κιλά, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Touch Pro, χρωμιομένα και αλουμινένια διακοσμητικά και νέες δερμάτινες επενδύσεις, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να εισάγει το πακέτο R-Dynamic στην F-Type με τον V6 κινητήρα, που συνδυάζεται με ζάντες 19″ ή 20″, όπως και με μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και στο καπό.

Σήμερα, η βρετανική έρχεται να προσθέσει έναν νέο κινητήρα στην γκάμα του μοντέλου, τον 2-λιτρο τετρακύλινδρο Ingenium βενζινοκινητήρα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο 10 διαφορετικές επιλογές μηχανικών συνόλων. Η 2-λιτρη F-Type αποδίδει 300 άλογα με 400 Nm ροπής διαθέσιμη από τις 1.500 μέχρι 4,500 σ.α.λ., και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να περνάει μόνο στον πίσω άξονα. Για τα 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Το βρετανικό sportscar με τον παραπάνω κινητήρα ζυγίζει 1.524 κιλά, με την Jaguar να αναφέρει ότι το περισσότερο βάρος να έχει αφαιρεθεί από τον εμπρός άξονα, λόγω μικρότερου κινητήρα. Γι’αυτό το λόγο το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης χρειάστηκε να επαναρυθμιστεί, με τα εμπρός και πίσω ελατήρια να είναι πιο μαλακά 4% και 3% αντίστοιχα, για τον ίδιο λόγο, όπως και τα αμορτισέρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...