Το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, η Genesis στην έκθεση της Νέας Υόρκης μας έδειξε το GV80 concept, το πρωτότυπο που αποκαλύπτει το πως θα μοιάζει το πρώτο της SUV, με τον Luc Donckerwolkee, τον αρχισχεδιαστή της εταιρίας να δηλώνει πως ετοιμάζουν και ένα δίπορτο GT μοντέλο που θα λειτουργήσει ως ναυαρχίδα της Genesis.

Το δίπορτο Gran Turismo μοντέλο της νοτιοκορεατικής εταιρίας θα είναι είτε υβριδικό, είτε αμιγώς ηλεκτρικό και για την ώρα παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα περάσει στην αγορά. Η Genesis ετοιμάζει το διάστημα αυτό το G70 sedan , το μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι από τις BMW 3-Series και Audi A4. Βασίζεται στο Genesis New York Concept που είδαμε πέρυσι στην έκθεση της Νέας Υόρκης (φωτό) θα είναι πισωκίνητo, ελαφρύτερο και ταχύτερο από το Kia Stinger, που είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Θα έχει μικρότερο μεταξόνιο από το Kia Stinger και μικρότερες διαστάσεις, με την κορυφαία έκδοσή του να φορά τον 3,3-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα του Stinger GT, που θα αποδίδει περισσότερα από 370 άλογα.

Στόχος της Genesis, όπως είπε ο επικεφαλής της, Manfred Fitzgerald, είναι να γίνει μια αξιόπιστη πολυτελής εταιρία που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις τρεις premium γερμανικές.