Η VW έχει ήδη εξαγοράσει ή επισκευάσει τα μισά 2.0 TDI στις ΗΠΑ λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Η VW ανακοίνωσε πως μετά από μόλις έξι μήνες, έχει ήδη εξαγοράσει ή επισκευάσει περίπου 244.200 αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με τον 2.0 TDI κινητήρα της στην ΗΠΑ που επηρεάζεται από το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών μέσω του παράνομου λογισμικού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της VW με τις αρχές των ΗΠΑ, η γερμανική εταιρία συμφώνησε να εξαγοράσει ή να επισκευάσει τα περίπου 499.000 αυτοκίνητα με τον 2.0 TDI κινητήρα, ενώ έχει δηλώσει ένοχη σε τρία κακουργήματα, στο πλαίσιο της συμβιβαστικής συμφωνίας με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μια συμφωνία ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ενοχή στην συνωμοσία για απάτη, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και εισαγωγή προϊόντων με ψευδείς δηλώσεις. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές οι τρεις εγκληματικές ενέργειες διεπράχθησαν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Γερμανία. Η VW παραδέχθηκε ότι τα οχήματά της ήταν εφοδιασμένα με παράνομο λογισμικό το οποίο ήταν εν γνώσει σε όλην την βαθμίδα της ιεραρχίας του κολοσσού μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια. Το λογισμικό αφορούσε στην παραπλανητική εικόνα, την οποίαν εμφάνιζαν τα οχήματα στους ελέγχους καυσαερίων, που υποβάλλονταν δείχνοντας μικρότερες εκπομπές ρύπων από τις πραγματικές.

H VW εκτός από το πρόστιμο των 4,3 δισ. δολαρίων συμφώνησε στο να διοριστεί ένας ανεξάρτητος επόπτης για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα 2,8 δισ. δολάρια θα πάνε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τα υπόλοιπα 1,45 δισ να πηγαίνουν στην EPA λόγω αστικών κυρώσεων. Επίσης η VW συμφώνησε να καταβάλει 50 εκατ. δολάρια στο Civil Division του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Συνολικά η VW θα πληρώσει κοντά στα 25 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ λόγω του Dieselgate, σε πρόστιμα, αλλά και σε αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των περίπου 575.000 αυτοκινήτων της που επηρεάζονται από το Dieselgate.

Πρόσφατα, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ και το CARB (California Air Resources Board) έδωσαν την έγκριση τους, προκειμένου το VW Group να μπορεί να πουλά στις ΗΠΑ τα diesel αυτοκίνητά MY2015 που επηρεάζονται από το Dieselgate, τα οποία διαθέτουν το νέο λογισμικό της εταιρίας. Η έγκριση των αρχών των ΗΠΑ επιτρέπει στους αντιπροσώπους του VW Group στις ΗΠΑ να πωλούν τα περίπου 67.000 αυτοκίνητα που έχουν επιστρέψει οι ιδιοκτήτες τους, και έχουν γίνει όλες οι τεχνικές αναβαθμίσεις προκειμένου οι 2.0 TDI κινητήρες τους να πληρούν τις περιβαλλοντικές νόρμες των ΗΠΑ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr