Στις αρχές του χρόνου οι αρχές της Νότιου Κορέας ανακοίνωσαν την απαγόρευση των πωλήσεων και κυκλοφορίας μοντέλων της VW και Audi, λόγω του dieselgate, με τις δύο εταιρίες να είχαν στοκ στην ασιατική χώρα περίπου 2.500 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα, όμως, με την τοπική εφημερίδα Yonhap News, τα εν λόγω αυτοκίνητα έχουν “κολλήσει” στο τελωνείο, στο λιμάνι της Pyeongtaek, και η πρώτη “φουρνιά”, αποτελούμενη από 1.300 οχήματα, έχουν ήδη σταλεί πίσω στην Γερμανία από τον Μάρτιο. Τα υπόλοιπα 1.200 θα ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Τέλος, λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από 10.000 αυτοκίνητα της Audi και της Volkswagen στο λιμάνι της Pyeongtaek, με την όποια απόφαση για την τύχη τους να μην έχει ληφθεί ακόμα. Αν τελικά αποφασιστεί από την κυβέρνηση να επιτρέψει την κυκλοφορία τους, τότε αυτά θα πουληθούν με μεγάλη έκπτωση.

Να θυμίσω ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της VW μπήκε φυλακή στην Νότιο Κορέα, ενώ η Volkswagen μαζί με την BMW πλήρωσαν πρόστιμα εκατομμυρίων σε Αυστραλία και Νότιο Κορέα.