Volkswagen και BMW πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων σε Αυστραλία και Νότιο Κορέα

Σχετικά άρθρα

bmw-vw1

Η Volkswagen συνεχίζει να πληρώνει “τα σπασμένα” από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό και αφού αρχικά ανέστειλε τις πωλήσεις 80 μοντέλων της VW, Audi και Bentley, σύμφωνα με το Reuters, είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο 37,3 δισ. γουόν (30 εκατ. ευρώ) για ψευδείς διαφημίσεις στις οποίες διαφήμιζε πως τα μοντέλα της είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ωστόσο το Dieselgate απέδειξε πως μόνο φιλικά για το περιβάλλον δεν ήταν τα μοντέλα της VW που εξοπλίζονταν με το παράνομο λογισμικό και η επιτροπή εμπορίου της Νοτίου Κορέας κατηγορεί την VW για ψευδείς, παραπλανητικές και υπερβολικές διαφημίσεις, ενώ ζητά από τους εισαγγελείς της χώρας να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην και νυν στελεχών της VW, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή κάθειρξης έως και δύο χρόνια αλλά και χρηματικό πρόστιμο 150 εκατομμύρια γουόν (€120.000).

Πριν μερικούς μήνες, το υπουργείο περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία 17,8 δις won (περίπου 14,32 εκατ. ευρώ), μετά την εισβολή στα γραφεία της, στις αρχές του καλοκαιριού. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία παραποίησε 37 εκθέσεις εκπομπών και θορύβου για 26 μοντέλα της από το 2010, επιτρέποντας έτσι στην γερμανική εταιρία να εισάγει τα αυτοκίνητά της (ανάμεσα από το Golf, μέχρι το Audi RS7) στη Νότιο Κορέα.

Η BMW από τη μεριά της θα πληρώσει 53,5 εκατ. ευρώ (77 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) σε αποζημιώσεις σε πελάτες της στην Αυστραλία που πήραν δάνεια τα οποία δεν μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή της χώρας. Το Reuters αναφέρει πως οι αποζημιώσεις θα πάνε σε τουλάχιστον 15.000 πελάτες που αγόρασαν αυτοκίνητα της BMW το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Αυγούστου 2016, μέσω δανείων της BMW Australia Finance Limited.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, τα 50 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν ως αποζημιώσεις, σε μειώσεις επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων και σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των καταναλωτών.

Η BMW επιβεβαίωσε την είδηση και εκπρόσωπος της είπε πως συνεργάζονται με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας για να εξασφαλιστεί πως οι διαδικασίες της συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...