Η Skoda έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Yeti, το οποίο βρίσκεται στην αγορά το 2009. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις. Θα τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq από το οποίο θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία. Το νέο Yeti θα συμπληρώσει την τριάδα με το Tiguan και Ateca με τα οποία θα μοιραστεί την ίδια MQB πλατφόρμα και την ίδια γκάμα κινητήρων. Θα χρησιμοποιεί TSI και TDI κινητήρες, ενώ θα υπάρχει και ένα υβριδικό σύνολο, προερχόμενο από το Tiguan GTE. Η κίνηση θα στέλνεται στον μπροστά άξονα μέσω χειροκίνητων κιβωτίων, με τις ακριβότερες εκδόσεις να μπορούν να συνδυαστούν με DSG αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.εκδόσεις να μπορούν να συνδυαστούν με DSG αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο Yeti ίσως κρύβει μια ακόμα αλλαγή και αυτή θα είναι το όνομα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Skoda σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει το όνομα του νέου μοντέλου της και να το μετονομάσει σε Karoq. Το όνομα αυτό κατοχυρώθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρα αν θα χρησιμοποιηθεί για το νέο Yeti ή μπορεί να είναι το όνομα του μικρού SUV που εξελίξει η εταιρεία που θα τοποθετηθεί κάτω από αυτό. Για την ιστορία να αναφέρω ότι το Υeti πήρε το όνομα του από την μυστηριώδη αρκούδα των Ιμαλαΐων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν το Karoq προέρχεται από το χωριό Karroq της Αλβανίας.

Το νέο Yeti/Karoq είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί αρκετά νωρίτερα από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πριν το τέλος του χρόνου. Όπως έχουμε δει η Skoda ετοιμάζει να παρουσιάσει το Kodiaq coupe αλλά και ένα μικρό SUV που θα είναι το αδερφάκι των VW T-ROC και Arona.