Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε γνωστό πως το VW Group θέλει να μεγαλώσει την διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων της Volkswagen, της Seat και της Skoda, με την Seat να ανεβαίνει κατηγορία, ενώ η Skoda θα γίνει η εταιρία που θα προσφέρει προσιτά μοντέλα στην αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Bernhard Maier, ανακοίνωσε ότι στην έκθεση αυτοκινήτου στο Δελχί (Delhi Auto Expo), που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Φεβρουαρίου στην Ινδία, η τσέχικη εταιρία θα αποκαλύψει ένα concept σε μορφή SUV, το οποίο θα είναι το προοίμιο του πρώτου μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα subcompact MQB-A0-IN.

1

Η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στην Ινδία μέχρι τα τέλη του 2020 και μετά το SUV -στις αρχές του 2021- θα ακολουθήσει ένα sedan μοντέλο βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ινδία, ενώ θα υπάρξουν και αντίστοιχες προτάσεις με τα σήματα της VW στην Ινδία.

Τα οχήματα που βασίζονται στην φθηνότερη πλατφόρμα δεν αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει αυτό για κάποια στιγμή στο μέλλον. Η επένδυση της Skoda, ύψους €1 δις, είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου India 2.0, το οποίο θα ανακοινωθεί λεπτομερώς στο Delhi Auto Expo. Η εξέλιξη της low-cost πλατφόρμα για την Ινδία είναι σημαντική, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια για φθηνά οχήματα.

2

Τον Οκτώβριο, η Volkswagen Group India συνένωσε τις τρεις θυγατρικές της για τα επιβατικά αυτοκίνητα σε μία οντότητα, με την επωνυμία Skoda Auto Volkswagen India Private Limited (SAVWIPL). Η νέα εταιρεία, με επικεφαλής τον Gurpratap Boparai, φέρνει κάτω από την ίδια στέγη την Volkswagen India Pvt. Ε.Π.Ε., την Volkswagen Group Sales India Pvt. Ltd και τη Skoda Auto India Pvt. Ltd.