Αν και τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της Formula 1 να ξεκινά στη Βαρκελώνη, από πέρυσι το Ρωσικό Grand Prix είναι το πρώτο που πραγματοποιείται εντός ευρωπαϊκού εδάφους. Δύο εβδομάδες μεσολάβησαν από τον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν, εκεί όπου ο Sebastian Vettel πήρε τη δεύτερη φετινή νίκη για λογαριασμό της Ferrari.

Το Sochi Autodrom είναι μια πίστα που φημίζεται για τη μικρή φθορά των ελαστικών, κάτι που σημαίνει ότι η πιθανότερη στρατηγική είναι μόλις ένα pit stop, όπως συνέβη και πέρυσι. Μοναδικός στόχος για τις Ferrari και Mercedes είναι η νίκη, με τη γερμανική ομάδα να είναι η απόλυτη κυρίαρχος από το 2014 που η Ρωσία βρίσκεται στο καλεντάρι.

Οι δύο, λοιπόν, κύριοι διεκδικητές του φετινού τίτλου θα έχουν ξανά τη δική τους μάχη για τη νίκη, ενώ η τρίτη θέση του βάθρου θα πρέπει να κριθεί ανάμεσα στους Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη του pole position στο Μπαχρέιν και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του μέσα στην W08, την ώρα που ο Raikkonen δεν έχει φέρει την SF70H στα μέτρα του, εν αντιθέσει με τον team-mate του.

Λόγω της φύσης της πίστας, η Pirelli έχει διαθέσει τις μαλακότερες γόμες για αυτό το Grand Prix, δηλαδή την υπέρ-μαλακή, την πολύ μαλακή και τη μαλακή. Δύο είναι οι ζώνες του DRS, με την πρώτη να ορίζεται αμέσως μετά την πρώτη στροφή, μέχρι τα φρένα για τη στροφή 2, ενώ η δεύτερη ζώνη βρίσκεται ανάμεσα στις στροφές 10 και 13, καθώς στην 11 και 12 οι οδηγοί περνούν με τέρμα γκάζι.

1Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία

2Η πρώτη νίκη του Hamilton, το 2014

3Το θεαματικό ατύχημα του Sainz, το 2015

4Τα highlights του περσινού αγώνα

5Το διπλό χτύπημα του Kvyat στον Vettel, πέρυσι

6Το χτύπημα του Raikkonen στον Bottas, το 2015