O νέος 1.500αρης τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρας της Ford θα γίνει σύντομα ο best-seller της

Σχετικά άρθρα

Προς έκπληξη όλων (αλλά όχι δικιά μας, καθώς είχαμε πληροφορηθεί εκ των έσω) η Ford παρουσίασε πριν δύο μήνες το νέο Fiesta ST, το οποίο διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο 1.500αρη τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα απόδοσης 200 ίππων με 290 Nm ροπής.

Όπως καταλαβαίνεις ο κινητήρας αυτός δεν θα τοποθετηθεί μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, με τους ιθύνοντες της Μπλε Οβαλ να αναφέρουν ότι μόλις αυτός τοποθετηθεί σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της, θα είναι ο πιο καλά πουλημένος κινητήρας της στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος εξέλιξης της Ford, Joe Bakaj, υπαινίχθηκε ότι θα μπει και στο Mondeo, κάτι απόλυτα λογικό, αν σκεφτείς ότι σήμερα το sedan μοντέλο είναι διαθέσιμο και με τον 1.000άρη EcoBoost, με το Bakaj να δηλώνει:

Η χωρητικότητα των 500 κ.εκ. ανά κύλινδρο είναι η σωστή για την καλύτερη θερμική απόδοση. Εξάλλου δεν χρειαζόμαστε να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο δυνατά. Χρειαζόμαστε να τα κάνουμε πιο ελαφριά.

Εκτός του συγκεκριμένου κινητήρα, η Ford θα ξεκινήσει σύντομα να πουλά τα νέας γενιάς αυτόματα κιβώτια, τα οποία εξελίχθηκαν από κοινού με την GM, στην Ευρώπη. Η ανανεωμένη Mustang θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα φορέσει αυτά τα νέα κιβώτια που θα συνεργάζονται ιδανικά με τους downsized turbo κινητήρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...