Ο Thierry Neuville μετά το rally Κορσικής, κέρδισε και το rally Αργεντινής, με τον Βέλγο οδηγό της Hyundai να τερματίζει μόλις 0,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Elfyn Evans της M-Sport. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Ott Tanak, ο οποίος τερμάτισε 29,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville, που κέρδισε και τη τελευταία TV Power Stage, παίρνοντας έτσι πέντε επιπλέον βαθμούς. Ο Evans πήρε τέσσερις έξτρα βαθμούς στην TV Power Stage, ο Tanak τρεις, ο Sebastien Ogier δύο και ο Jari-Matti Latvala έναν.

Στο πρωτάθλημα των οδηγών προηγείται ο Ogier με 102 βαθμούς, με τον Latvala να ακολουθεί με 86 βαθμούς, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Neuville με 84 βαθμούς.

Στους κατασκευαστές προηγείται η M-sport World Rally team με 169 βαθμούς, με την Hyundai Motorsport να βρίσκεται στη 2η θέση με 140 βαθμούς, την Toyota Gazoo Racing WRT στην 3η με 99 βαθμούς και την Citroen Total Abu Dhabi WRT στην 4η με 77 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της 4ης ειδικής ο Kris Meeke είχε ένα σκληρό ατύχημα, με τους ανθρώπους της Citroen να καταφέρνουν να επισκευάσουν το C3 WRC μέσα σε μόλις 3 ώρες.