Το αμερικανικό ναυτικό σχεδιάζει τις μπαταρίες του μέλλοντος

Σχετικά άρθρα

Το κάπνισμα στον στρατό είναι μια πονεμένη ιστορία. Απαγορεύεται εν ώρα υπηρεσίας, απαγορεύεται γενικώς σε κάποιες περιοχές που έχουν για παράδειγμα καύσιμα, ή μέσα σε οχήματα και τέλος το γόπινγκ, ένα καψόνι μήπως και μάθουμε πως και το τσιγάρο είναι σκουπίδι και άρα δεν πρέπει να το πετάμε κάτω. Τα τελευταία χρόνια το κάπνισμα έχει υποκατασταθεί και από το “άτμισμα”, γνωστό και ως ηλεκτρονικό τσιγάρο, που όπως φαίνεται είναι αρκετά διαδεδομένο μεταξύ των ναυτών του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού. Μόνο που αυτό θα απαγορευτεί από το Μάιο για λόγους ασφαλείας!

Υπήρξαν αρκετά περιστατικά που προκλήθηκαν εκρήξεις και πυρκαγιές από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που προξένησαν υλικές βλάβες αλλά και τραυματισμούς (εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού). Κανείς στο πλανήτη δεν θέλει να ρισκάρει τέτοια προβλήματα μέσα σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο, αλλά και οι ναύτες γίνονται ευερέθιστοι όταν δεν ξεχαρμανιάζουν, έτσι το U.S. Naval Research Laboratory, εξελίσσει ασφαλέστερες μπαταρίες, οι οποίες βεβαίως δεν θα είναι αποκλειστικά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά για κάθε ηλεκτρονική συσκευή, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι μπαταρίες αυτές αντικαθιστούν τους ηλεκτρολύτες με άλλους, αδρανείς και το υλικό των ηλεκτροδίων με ψευδάργυρο, που παρεμπιπτόντως υπάρχει σε αφθονία στις ΗΠΑ. Σε αυτή τους την προσπάθεια συνεργάζονται με την EnZinc, μια εταιρεία που ασχολείται με το commercialization της τεχνολογίας αυτής, δηλαδή την εμπορική της εφαρμογή γιατί καλά τα ευρήματα στο εργαστήριο αλλά μέχρι να είναι η τεχνολογία αξιοποιήσιμη από το μέσο χρήστη, χρειάζεται επιπλέον δουλειά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα