H Tesla ολοκληρώνει τις εργασίες για τη παραγωγή του Model 3

Σχετικά άρθρα

H Tesla ολοκληρώνει τις όποιες εργασίες απαιτούνται προτού ξεκινήσει τον Ιούλιο η κανονική παραγωγή του Model 3, με τον Elon Musk να δηλώνει πως:

Η ανάπτυξη του Model 3 είναι σχεδόν έτοιμη καθώς πλησιάζουμε το χρονικό ορόσημο της παραγωγής του αυτοκινήτου,

λέγοντας πως αρκετά Model 3, που κατασκευάζονται με εργαλεία και λογισμικά παραγωγής, δοκιμάζονται ήδη δρόμο, έχοντας ήδη δει αρκετά, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη έγκριση για να ξεκινήσει η παραγωγή των εκδόσεων που θα οδεύσουν για τις αγορές. Η κανονική παραγωγή του Model 3 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, όπου υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρίας θα παράγει 1.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως, τον Αύγουστο περίπου 4.000 κάθε 7 ημέρες, με την παραγωγή πλήρους κλίμακας να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, για να φτάσει το εργοστάσιο σε πλήρη δυναμική μέσα στο 2018, κατασκευάζοντας 10.000 Model 3 την εβδομάδα κάποια στιγμή το 2018.

Ο επικεφαλής της Tesla, επίσης, ανέφερε πως σκοπεύει να παραμείνει στην Tesla για όσον καιρό το επιτρέψουν οι ικανότητες και η ιδιοσυγκρασία του.

Σκοπεύω να ασχοληθώ με την Tesla για το υπόλοιπο της ζωής μου, ελπίζοντας ότι θα σταματήσω προτού γεράσω ή πριν… τρελαθώ πολύ.

Παράλληλα ο Musk, μετά τη δημοσιοποίηση του οράματος του σχετικά με το πως φαντάζεται το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, όχι μέσα από τους αυτοκινητόδρομους, αλλά από υπόγεια τούνελ-αυτοκινητοδρόμους, με τα οχήματα να κινούνται πάνω σε ειδικές βάσεις-βαγόνια, που μπορούν να πιάσουν ταχύτητα έως και 200 χλμ/ώρα, δήλωσε στους επενδυτές της Tesla πως πλέον δεν μπορεί να σκεφτεί το κατά πόσο ένα Minibus από την Tesla, που είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι, θα μπορούσε να έχει νόημα, σε ένα μελλοντικό πλήρως αυτόνομο περιβάλλον.

Τέλος ο Musk είπε πως πιστεύει πως η Tesla θα μπορούσε να αξίζει όσο η Apple, ξεπερνώντας στο μέλλον τα 700 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης της Apple, λέγοντας πως μπορεί τώρα ο στόχος αυτός να φαίνεται απατηλός, αλλά πιστεύει πως μπορεί να το καταφέρει. Για την ώρα απέχει σημαντικά, μιας και η Apple σήμερα έχει ζεστά μετρητά στα ταμεία της 256,8 δισ. δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπερνά τα 52 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...