Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τον Ιούλιο για να δούμε το Tesla Model 3 μιας και ένα τέτοιο πιάστηκε χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ στους δρόμους γύρω από τα κεντρικά της Tesla στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Η Tesla έχει ξεκινήσει από τα τέλη του Μάρτη την προ-παραγωγή του Model 3, παρακάμπτοντας το beta στάδιο κατασκευής του μοντέλου. Όπως βλέπεις η εμφάνιση του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla είναι πρακτικά απαράλλαχτη σε σχέση με το concept, με το εσωτερικό του να μην έχει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες.

Το “σπαρτιάτικο” εσωτερικό του Model 3 είναι το κλειδί που η Tesla κατάφερε και τιμολόγησε το entry-level αυτοκίνητό της, με μόλις 35.000 δολάρια, καταφέροντας σχεδόν 400.000 προ-παραγγελίες. Αναλυτές της αγοράς λένε πως το Tesla Model 3 φέρει αρκετή υψηλή τεχνολογία για τα 35.000 δολάρια που έχει κοστολογηθεί, και έτσι είναι σημαντικό η Tesla να έχει κάνει έξυπνα τρικ για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν θα έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά “σχισμές” στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Η κανονική παραγωγή του Model 3 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, όπου υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρίας θα παράγει 1.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως, τον Αύγουστο περίπου 4.000 κάθε 7 ημέρες, με την παραγωγή πλήρους κλίμακας να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, για να φτάσει το εργοστάσιο σε πλήρη δυναμική μέσα στο 2018.