Ο Lee Noble, ιδρυτής της Noble Automotive, εταιρία που πλέον δεν του ανήκει, λάνσαρε πρόσφατα τη νέα του εταιρία, που ονομάζει Specialised Sporting Vehicles. Το πρώτο αυτοκίνητο αυτής είναι το Bug:R, ένα beach buggy το οποίο χρησιμοποιεί μέρη από το Ford Mondeo Mk3, και είναι διαθέσιμο είτε ως kit car, δηλαδή να το συναρμολογήσεις μόνος σου, είτε ως ολόκληρο αυτοκίνητο.

Το buggy βασίζεται στην πλατφόρμα του οικογενειακού μοντέλου της Μπλε Οβάλ, καθώς τα μέρη του είναι άφθονα στην αγορά, φθηνά και αξιόπιστα. Στο κέντρο του buggy υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί σχεδόν οποιοσδήποτε κινητήρας, κάτι που είναι στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Η εταιρία αναμένει να πουλάει 20 με 30 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, με τον Noble να είναι ανοιχτός στην ιδέα της αδειοδότησης του σχεδιασμού σε κάποια εταιρία, ώστε να παραχθούν περισσότερα. Οι περισσότερες πωλήσεις αναμένεται να είναι στα “έτοιμα” αυτοκίνητα, κόστους £18.000, παρά στα kit συναρμολόγησης, παρότι η τιμή του είναι σημαντικά μειωμένη, μιας και ανέρχεται στις £10.000.

Εκτός του Bug:R, η Specialised Sporting Vehicles ετοιμάζει για το τέλος του χρόνου ένα track car, με όνομα Exile. Προς το παρόν βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, με το Exile να κινείται από τον twin-turbo 3,5-λίτρων V6 κινητήρα του Ford F-150 Raptor. Θα έχει αναλογία 515 ίππων ανά τόνο -μόλις 10 λιγότερα από το BAC Mono– με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 με 300 χλμ/ώρα.

Ο Noble εκτιμά ότι για το 0-96 χλμ/ώρα θα χρειάζεται περίπου 2,4 με 2,9 δευτ., ενώ δεν αποκλείει και μια απόπειρα για έναν γρήγορο γύρο στο Nürburgring. Ο Βρετανός αναφέρει ότι το Exile θα είναι ένα φιλικό στον δρόμο track car, με το σώμα του να είναι κυρίως κατασκευασμένο από carbon, κάνοντας χρήση και GRP, ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Και αυτό γιατί στόχος είναι να μην ξεπεράσει τα £90.000.

Θα παράγεται σε ένα μόνο σχέδιο αμαξώματος, με τον Νoble να θέλει να πουλάει 15 με 20 αυτοκίνητα ετησίως, με κύριο ανταγωνιστή να βλέπει το Radical RXC.