Πριν περίπου ένα μήνα, η Lia Block, κόρη του αείμνηστου Ken Block, ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, καθώς θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Porsche Hoonipigasus, με την οποία ο πατέρας της θα συμμετείχε στο περσινό Pikes Peak, αλλά λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα δεν το κατάφερε.

Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι και η σύζυγος του Block θα συμμετάσχει στον αγώνα, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Η Lucy Block θα τρέξει με ένα ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό buggy, το οποίο ονομάζεται Sierra Echo EV, και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Unlimited, εν αντιθέσει με την 16χρονη Lia που θα ανέβει βουνό ως μέρος επίδειξης.

Το Sierra Echo EV διαθέτει μια μπαταρία 55,8 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 500 Nm ροπής. Το buggy έχει τελική ταχύτητα 193 χλμ/ώρα και φορά σλικ ελαστικά. Επιπλέον, υπάρχουν τετραπίστονες δαγκάνες της Wilwood και αεριζόμενοι δίσκοι, ενώ διαθέτει υδραυλικό χειρόφρενο και ρυθμιζόμενη ανάρτηση που προσφέρει έως και 12 ίντσες διαδρομής.

Να θυμίσω, η ανάβαση του Pikes Peak περιλαμβάνει 156 στροφές, έχει μήκος στα 19,98 χλμ. και υψομετρική διαφορά 1.440 μέτρων.