Volkswagen: Ότι κάνει η Tesla, εμείς θα το κάνουμε καλύτερα

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της μιας και θέλει να ο ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025, στη προσπάθεια της να ξεφύγει από Dieselgate.

Η γερμανική εταιρία έχει δηλώσει πως στόχος της είναι να φτάσει το 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025, νούμερο που θα τη φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Tesla, η οποία αν και πούλησε λιγότερα από 80.000 ηλεκτρικά οχήματα πέρυσι, έχει επίσης θέσει στόχο να πουλήσει 1 εκατομμύριο έως το 2020.

Ο Herbert Diess, CEO της Volkswagen σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε:

Οτιδήποτε μπορεί να κάνει η Tesla, μπορούμε να το ξεπεράσουμε,

προσθέτοντας ότι η Tesla θα το καταφέρει αυτό με premium τιμές ενώ η Volkswagen με μια μέση τιμή.

Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουμε “ηγέτες” στη συγκεκριμένη αγορά,

δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Tesla είναι ένας ανταγωνιστής που λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν. Η Tesla προέρχεται από το υψηλότερο κομμάτι της αγοράς, ωστόσο κινείται προς τα κάτω. Η φιλοδοξία μας είναι να τους σταματήσουμε εκεί.

Η δήλωση έγινε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου της VWστην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πρώτη», θέλοντας να δείξει ότι το brand θα κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τον όμιλο.

H VW θέλει μέχρι το 2020 να βγάλει στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της που θα βασίζεται στη νέα MEB πλατφόρμα, θα έχει το μέγεθος του Golf, αντλώντας πολλά στοιχεία από το I.D. concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2016. Επίσης στην αγορά θα βγει και ένα ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στο I.D. Crozz concept ενώ επίσης η VW θα βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό minibus με ημι-αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, που θα βασίζεται στο I.D. Buzz concept, αλλά και ένα ηλεκτρικό σεντάν, το πρωτότυπο του οποίου θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα