Για αρκετές εβδομάδες, η Red Bull Racing εργάστηκε σκληρά πάνω στο αεροδυναμικό πακέτο που έφερε στη Βαρκελώνη. Η αυστριακή ομάδα ευελπιστεί πως θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι, όταν πλησίασε κατά 1 δευτερόλεπτο τη Mercedes. Η RB13 έχει πολλά νέα κομμάτια, τα οποία έδειξαν ότι δουλεύουν σύμφωνα με το σχέδιο, κάτι που πάντα είναι το ζητούμενο.

Η αυστριακή ομάδα εξακολουθεί να είναι πίσω από τη Mercedes και τη Ferrari, αλλά η διαφορά είναι σίγουρα μικρότερη. Οι οδηγοί της RBR είναι ικανοποιημένοι με το βήμα που έγινε, όμως ο Max Verstappen ξέρει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά, για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά από την κορυφή, αφού η Mercedes είχε κι αυτή ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβάθμισης.

Είμαστε λίγο πιο χαρούμενοι, αλλά έχουμε ακόμα πολύ σκληρή δουλειά για να πάρουμε περισσότερο ρυθμό από το μονοθέσιο και τον κινητήρα. Κάναμε ένα καλό βήμα προόδου και είμαστε λίγο πιο κοντά στη Ferrari. Όμως η Mercedes έχει, επίσης, ένα πολύ καλό ανανεωμένο πακέτο εδώ, έτσι είναι ακόμα μπροστά. Είναι πάντα ωραίο να κάνεις πρόοδο και αυτό κάναμε σήμερα. Κερδίσαμε σίγουρα λίγη πρόσφυση, οπότε αυτό είναι πάντα θετικό.

Ευχαριστημένος δηλώνει και ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός ξεκαθαρίζει ότι η τελειοποίηση του πακέτου απαιτεί δουλειά, ενώ τονίζει ότι το μονοθέσιό του συμπεριφερόταν καλύτερα με τα μαλακά ελαστικά, συνεπώς θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις, προκειμένου να βγάλουν περισσότερη απόδοση από τη μέση γόμα.

Κάναμε κάποια πρόοδο, αλλά ξέραμε ότι δεν πρόκειται να βρεθούμε στο επίπεδο της Mercedes. Νιώθω ότι μπορούμε τελειοποιήσουμε αυτό που έχουμε και να κερδίσουμε μερικά ακόμα δέκατα. Προφανώς και θέλουμε περισσότερα, μα είμαστε στο σημείο που είχαμε προβλέψει.

Το ξεκίνημα με τη μέση γόμα στη δεύτερη περίοδο ήταν δύσκολο, όμως βρήκαμε περισσότερη απόδοση στη μαλακή γόμα. Κάναμε λίγη πρόοδο, οπότε πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό. Δεν είμαστε πολύ μακριά από τη Ferrari, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες βελτιώσεις αύριο, αν θέλουμε να τους εντυπωσιάσουμε πραγματικά στις κατατακτήριες.