Πριν δύο χρόνια η Renault παρουσίασε το Sandero R.S. 2.0, ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Renault Sport και θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Σήμερα, και περίπου ένα μήνα πριν την έκθεση του Μπουένος Άιρες, η γαλλική εταιρία προσθέτει την έκδοση Racing Spirit, προσθέτοντας αρκετά καλούδια στο sport μοντέλο της. Αισθητικά η έκδοση διακρίνεται από τις κόκκινες λεπτομέρειες, τις δαγκάνες, τα πλαϊνά γραφικά, τα καλύμματα των καθρεφτών, καθώς και τους προφυλακτήρες, ενώ φυσικά υπάρχουν και τα απαραίτητα Racing Spirit λογότυπα. Ακόμα, πατάει σε 17άρες ζάντες αλουμινίου, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, διαστάσεων 205/45, με το εσωτερικό να εμπλουτίζεται και αυτό με κόκκινες λεπτομέρειες.

Διαθέτει ειδική αριθμημένη πλακέτα του αύξοντα αριθμού, που τονίζει την περιορισμένη παραγωγή των 1.500 αυτοκινήτων. Ομοίως με το εξωτερικό, και στην καμπίνα κυριαρχεί το άσπρο/κόκκινο μοτίβο σε διάφορα σημεία, ενώ βλέπουμε sport καθίσματα, νέο τιμόνι και νέο λεβιέ ταχυτήτων.

Μηχανικά κινείται από έναν ατμοσφαιρικό, δίλιτρο κινητήρα, που αποδίδει 150 άλογα και 205 Nm ροπή. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, και επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 8 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 202 χλμ/ώρα. Η ανακοίνωση της Renault δεν περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες αλλά αναφέρει ότι το νέο μοντέλο έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Τέλος, η τιμή του στην Βραζιλία είναι R$66.400, ήτοι €19.450.