Την «ωμή» μάχη με τον Vettel απόλαυσε ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Μόνο με εύκολο τρόπο δεν ήρθε η σημερινή νίκη για τον Lewis Hamilton. Μετά από μία αρκετά κακή εκκίνηση, ο Sebastian Vettel πήρε την πρωτοπορία του αγώνα κι έμεινε μπροστά από τον Βρετανό. Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας εμφανίστηκε ως ευκαιρία για τη Mercedes, η οποία έβαλε τον Hamilton για τα μαλακά πριν τελειώσει η περίοδος του VSC.

Ο Hamilton βγήκε δίπλα-δίπλα με τον Vettel, ο Γερμανός έμεινε πρώτος, όμως στη συνέχεια έχασε το πλεονέκτημα και την πρώτη θέση, αφού είχε τη μέση γόμα. Ο 32χρονος απόλαυσε τον αγώνα και τη μάχη που είχε με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, τονίζοντας ότι ήταν ό,τι πιο έντονο τον τελευταίο καιρό.

Ο Seb ήταν τόσο γρήγορος μπροστά, έπρεπε να πιέσω για να προσπαθήσω να μείνω κοντά και να μην απομακρυνθεί. Ήταν η πιο ωμή μάχη που μπορώ να θυμηθώ για αρκετό καιρό, κάτι που λάτρεψα. Αυτό είναι που χρειάζεται το άθλημα σε κάθε αγώνα, γι’ αυτό κι εγώ συμμετέχω στους αγώνες. Το να έχεις τέτοιες μάχες μαζί του, με έναν 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, είναι απίθανο.

Στο τέλος, ήρθαμε τόσο κοντά μεταξύ μας, πάρα πολύ κοντά στη στροφή 1 και του έδωσα χώρο, διαφορετικά θα είχαμε ακουμπήσει. Ήμασταν πολύ κοντά, ήταν ωραίο. Στην ένταση της στιγμής, είναι δύσκολο να ξέρεις τι φαίνεται απ’ έξω. Ένιωσα ότι βγήκα εκτός, αλλά ήταν δίπλα. Όμως, ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι οι αγώνες, το λατρεύω, δε θα το ήθελα να το αλλάξω για τον κόσμο.

Ο Hamilton επαινεί τη στρατηγική της ομάδας του, αφού χωρίς αυτή δε θα μπορούσε να κατακτήσει τη νίκη, η οποία τον βοήθησε να μειώσει τη διαφορά από τον Vettel στους 6 βαθμούς.

Η ομάδα έκανε μια σπουδαία δουλειά με τη στρατηγική. Ήταν ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες, να μείνω μαζί του. Οδήγησε φανταστικά, έτσι ήταν ένα προνόμιο να αγωνιστώ εναντίον του. Το τελευταίο stint των 25 γύρων, όταν μου είπαν για τα ελαστικά, σκέφτηκα ότι στο τέλος του stint θα επέστρεφε, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Η Ferrari έχει κάνει εκπληκτική δουλειά, με τον ρυθμό που έχουν. Είναι μια πολύ κλειστή μάχη μεταξύ μας.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα