Spy Videos: Corvette ZR1, Skoda Karoq, Ford Explorer, Velar SVR και Porsche 911

Σχετικά άρθρα

Δοκιμών εξέλιξης συνέχεια για τα νέα Corvette ZR1, Skoda Karoq, Ford Explorer, Range Rover Velar SVR και Porsche 911 και στα video αυτά θα τα δούμε να γυρνούν και στο Nurburgring.

Η Corvette ZR1 θα παρουσιαστεί από την Chevrolet στο Continental Tire Road Race Showcase IMSA event τον Αύγουστο, με την έκδοση να τοποθετείται στη κορυφή της γκάμας της Corvette, πάνω από τις Z06 και Grand Sport και αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 700 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το νέο 10-τάχυτο αυτόματο. Θα είναι διαθέσιμη και ως ανοιχτή έκδοση, με το μοντέλο να ξεχωρίζει από το νέο, αρκετά πιο επιθετικό και αεροδυναμικό bodykit, με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή να ξεχωρίζει από μακριά. Η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 100.000 δολαρίων.

Η Skoda συνεχίζει το teasing του Karoq, του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Yeti και θα παρουσιαστεί στις 18 του μηνός. Το όνομα προέρχεται από την αυτόχθονη φυλή Alutiiq, του νησιού Kodiak, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Αλάσκας. Πιο συγκεκριμένα το νέο όνομα προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων, και συνδυάζει τους όρους “KAA’RAQ” (αυτοκίνητο) και “RUQ” (βέλος).

Το Karoq αποτελεί το “αδερφάκι” των Tiguan και Ateca, συμπληρώνοντας έτσι την τριάδα του VW Group, με τα οποία θα μοιραστεί την ίδια MQB πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, με την εταιρία να αναφέρει ότι το μήκος του θα αγγίζει τα 4.382 χλστ., το πλάτος του τα 1.841 χλστ., και το ύψος του τα 1.605 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.638 χλστ. για τα μπροστοκίνητες εκδόσεις και 2.630 χλστ. για τις τετρακίνητες.

Ο χώρος αποσκευών θα έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, αυτός θα εκτοξεύεται στα 1.630, ενώ για ακόμα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο θα μπορείς να αφαιρέσεις τα καθίσματα, και έτσι θα έχεις στην διάθεση του όγκο 1.810 λίτρων. Προαιρετικά θα μπορείς να τοποθετήσεις στο Karoq το σύστημα VarioFlex, όπου μετακινεί την πίσω σειρά καθισμάτων, αυξομειώνοντας τον χώρο αποσκευών από τα 479 στα 588 λίτρα.

Το Karoq θα τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq από το οποίο θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, και μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με δύο TSI και με δύο TDI κινητήρες, απόδοσης από 115 μέχρι 190 άλογα. Η κίνηση θα στέλνεται στον μπροστά άξονα μέσω χειροκίνητων κιβωτίων, με τις ακριβότερες εκδόσεις να μπορούν να συνδυαστούν με DSG αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.εκδόσεις να μπορούν να συνδυαστούν με DSG αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Ο νέος 1.5-λίτρων TSI Evo θα διαθέτει το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, ενώ ο δυνατότερος πετρελαιοκινητήρας των 190 ίππων θα συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο DSG, 7 σχέσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η νέα 911 και το νέο Audi R8 θα μοιράζονται τεχνολογίες, με την 911 να διατηρεί τον κινητήρα στο πίσω μέρος, με το R8 να παραμένει ένα κεντρομήχανο supercar, με τα δύο αυτοκίνητα να μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική στο μπροστά μέρος, αλλά και το ίδιο σύστημα διεύθυνσης, μειώνοντας έτσι το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής των δύο μοντέλων.

Η νέα 911 (992) θα παρουσιαστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, με την Porsche να θέλει να διατηρήσει τον κινητήρα στο πίσω μέρος, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τα μικρά πίσω καθίσματα, ώστε να διαφέρει από τους αντιπάλους της. Η νέα γενιά της 911 θα αυξηθεί σε πλάτος, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος, με την κίνηση να περνά είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς.

Κίνηση θα παίρνει από turbo εξακύλινδρους κινητήρες, εκτός από τις κορυφαίες εκδόσεις (GT3, GT3 RS) οι οποίες θα συνεχίσουν να προσφέρονται με ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Επίσης για πρώτη φορά θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. Τέλος, οι τελευταίες φήμες λένε ότι προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο.

Το μοντέλο που τράβηξε τα βλέμματα στο περίπτερο της Land Rover, κατά την διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, δεν είναι άλλο από το Range Rover Velar, το νέο της coupe-like SUV. Και ενώ καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει η διάθεση του, η βρετανική εταιρία ετοιμάζει την δυνατότερη έκδοση του, την SVR, η οποία θα τεθεί απέναντι στη BMW X6 M και Mercedes-AMG GLE63 S Coupe.

Το γρήγορο Range Rover πιάστηκε να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring, και κάτω από το καπό θα υπάρχει ο κομπρεσοράτος V8 κινητήρας της εταιρίας, με απόδοση μεταξύ 510 και 550 ίππων. Φυσικά θα υπάρχουν οι κατάλληλες αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα και την αεροδυναμική, ενώ θα φοράει ένα πιο επιθετικό bodykit.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...