Η BMW έδωσε ορισμένες επίσημες λεπτομέρειες της νέας M5, όπως επίσης φωτογραφίες και video από καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα, προτού το μοντέλο κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Η μεγάλη αλλαγή είναι πως η νέα M5 είναι τετρακίνητη. Υπάρχει ένα μεγάλο άλλα όμως. Η BMW έχει τοποθετήσει στη νέα M5 το σύστημα Μ xDrive, μια τεχνολογία που της επιτρέπει να μετατρέπεται από τετρακίνητη σε πισωκίνητη, ανάλογα με τις προτιμήσει του οδηγού, με το πάτημα ενός κουμπιού. By default, το πρόγραμμα στέλνει τη κίνηση και στους δύο άξονες, με τη περισσότερη ροπή να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Στο πρόγραμμα M Dynamic – 4WD Sport, το ποσοστό της ροπής που στέλνεται στον πίσω άξονα αυξάνεται, ενώ όταν ο οδηγός απενεργοποιήσει το σύστημα Dynamic Stability Control (DSC), μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα 4WD, 4WD Sport και 2WD, με το τελευταίο να στέλνει το 100% της δύναμης στον πίσω άξονα.

Μιας και μιλάμε για δύναμη, η BMW ανακοίνωσε πως κάτω από το καπό της νέας M5 θα συναντάμε τον biturbo 4,4-λίτρων V8 κινητήρα που υπάρχει στην M550i xDrive, μόνο στη περίπτωσή της M5 έχει δυναμώσει και παράγει περισσότερα από 600 άλογα με 700 Nm ροπής, ικανά να χαρίσουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.