Έχοντας ήδη δει το πως θα μοιάζει το νέο Jeep Wrangler, μιας και φωτογραφίες του διέρρευσαν στα τέλη του περασμένου Μάρτη, έμενε να μάθουμε με τι κινητήρες θα προσφέρεται το αμερικάνικο μοντέλο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές κάτω από το καπό του θα συναντάμε δύο εκδόσεις ενός 2,0-λιτρου τετρακύλινδρου κινητήρα, ανάμεσά τους και ένας turbo με κωδική ονομασία Hurricane, με άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, με την απόδοση του να φτάνει τα 300 άλογα, δύο εκδόσεις του V6 3,6-λίτρων Pentastar κινητήρα, όπως επίσης και δύο diesel, έναν 2,2-λίτρων και έναν 3,0-λίτρων. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, όπως με ένα 8-τάχυτο αυτόματο.

Το νέο Wrangler θα προσφέρεται σε διθέσια και τετραθέσια διάταξη, με μαλακή υφασμάτινη οροφή, με hardtop και με μια αναδιπλούμενη οροφή. O σχεδιασμός του νέου Wrangler παραμένει πιστός σε αυτόν του σημερινού μοντέλου, διαθέτοντας τις απαραίτητες αλλαγές φρεσκάδας, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα στα άκρα της κλασικής μάσκας, ενώ στα φτερά συναντάμε LED φώτα ημέρας.

Θα συνεχίσει να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, να φορά άκαμπτους άξονες εμπρός-πίσω ενώ από αλουμίνιο θα είναι κατασκευασμένο το καπό και οι πόρτες. Επίσης, για λόγους μείωσης της κατανάλωσης, θα γίνεται χρήση χάλυβα υψηλής ή υπέρ υψηλής αντοχής στο πλαίσιο, για μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία.

Το νέο Wrangler θα είναι μεγαλύτερο από τη τωρινή γενιά, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο του Τολέδο στο Οχάιο, έτσι ώστε τα πρώτα μοντέλα να βρίσκονται στις αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2018.

Για λίγο διάστημα, η νέα γενιά του Wrangler θα πωλείται παράλληλα με την παλιά, με το Wrangler pickup να κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.